Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bob-karretje uit de Efteling voor duizenden euro's verkocht

20-11-2019, 10.40 uur

Een origineel karretje van de Bob uit de Efteling gaat voor duizenden euro's naar een fan. Vanwege de sluiting van de bobbaan werd één van de voertuigen afgelopen zomer geveild via Marktplaats. Roy Verstegen uit het Brabantse dorp Nuland kwam als de hoogste bieder uit de bus. Hij telt 6500 euro neer voor de bobslee. Het bedrag gaat naar het goede doel.

Verstegen, die zijn eigen bouwbedrijf heeft, werkt momenteel aan een eigen après-skibar in zijn tuin. "Daar komt-ie natuurlijk te staan", laat hij weten. Het 1080 kilo wegende gevaarte is 4,3 meter lang en 1,6 meter breed. De nieuwe eigenaar zegt blij te zijn met zijn aanwinst. "Ik vind het heel bijzonder dat ik op deze manier een enorm uniek exemplaar kan aanschaffen."

De bobbaan was op zondag 1 september voor het laatst geopend. Hoewel de Marktplaats-veiling al een tijdje was afgelopen, bleef lang onduidelijk wie de bobslee mee naar huis mocht nemen. Het duurde lang om alle biedingen één voor één te controleren, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Veel bleken er nep.

Directeur
Naast het Bob-karretje werden ook enkele andere items geveild, zoals een elandhoofd dat jarenlang op het kantoor van Efteling-directeur Fons Jurgens hing. "In totaal leverde de veiling bijna 8000 euro op", weet de voorlichtster. Dat geld komt ten goede aan Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen en hun familie. "Met het bedrag kunnen vier gezinnen verrast worden."

Hoogste bieder Verstegen draagt Villa Pardoes zelf ook een warm hart toe. "Het heeft voor mensen in mijn omgeving veel betekend en ik ben trots dat ik daaraan kan bijdragen." Wanneer hij zijn bobslee komt ophalen, is nog niet duidelijk. Daarvoor moet nog een afspraak gemaakt worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be