Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Klassiek spookhuis Parc Astérix maakt plaats voor ijsbaan

18-11-2019, 17.19 uur

Het Franse pretpark Parc Astérix heeft een rigoureuze beslissing genomen. Spookhuis Le Transdemonium is gestript om plaats te maken voor een ijsbaan. Alle decors van de klassieke attractie zijn verdwenen.

Het gebouw wordt deze winter gebruikt als een overdekt speelparadijs met verschillende winterattracties, zoals een ijsbaan en een rodelbaan. Er is ook een apart speelgedeelte voor kinderen.

Le Transdemonium ging in 2003 open. In het spookhuis maakten bezoekers een vier minuten durend ritje langs duistere scènes met lichteffecten en angstaanjagende geluiden. De bouw kostte 6 miljoen euro.

Halloween
De toekomst van de attractie was lang onduidelijk. Het afgelopen jaar bleef de darkride onverwachts gesloten. In eerste instantie werd aangekondigd dat de horrorrit weer toegankelijk zou zijn tijdens de halloweenperiode. Dat ging niet door. Nu is het doek definitief gevallen.

Het kerstseizoen van Parc Astérix duurt van 21 december tot en met 5 januari. Wel is het park gesloten op 24 en 25 december. Op sommige andere dagen vinden besloten evenementen plaats.Meer Parc Astérix
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be