Parc Astérix

Klassiek spookhuis Parc Astérix maakt plaats voor ijsbaan

18-11-2019, 17:19 uur | Reacties

Het Franse pretpark Parc Astérix heeft een rigoureuze beslissing genomen. Spookhuis Le Transdemonium is gestript om plaats te maken voor een ijsbaan. Alle decors van de klassieke attractie zijn verdwenen.

Het gebouw wordt deze winter gebruikt als een overdekt speelparadijs met verschillende winterattracties, zoals een ijsbaan en een rodelbaan. Er is ook een apart speelgedeelte voor kinderen.


ZIE OOK: Spookhuis Parc Astérix blijft gesloten

Le Transdemonium ging in 2003 open. In het spookhuis maakten bezoekers een vier minuten durend ritje langs duistere scènes met lichteffecten en angstaanjagende geluiden. De bouw kostte 6 miljoen euro.

Halloween
De toekomst van de attractie was lang onduidelijk. Het afgelopen jaar bleef de darkride onverwachts gesloten. In eerste instantie werd aangekondigd dat de horrorrit weer toegankelijk zou zijn tijdens de halloweenperiode. Dat ging niet door. Nu is het doek definitief gevallen.

Het kerstseizoen van Parc Astérix duurt van 21 december tot en met 5 januari. Wel is het park gesloten op 24 en 25 december. Op sommige andere dagen vinden besloten evenementen plaats.ZIE OOK: Parc Astérix blijft bezoekersrecords breken

Reacties