Bobbejaanland

Bobbejaanland geeft 26 emmers vol met snoep weg

19-11-2019, 15.34 uur | Reacties

Bobbejaanland steunt het goede doel op een bijzondere manier. Het Vlaamse pretpark heeft 26 emmers vol met snoep gedoneerd aan twee medewerkers. Zij gaan de lekkernijen de komende tijd verkopen. De opbrengst gaat naar de Rode Neuzen Dag, een nationale goededoelenactie van tv-zender VTM en radiostation Qmusic.

Bobbejaanland-medewerkers Evelien Janssens en Mathias T'syen hebben de actie samen op touw gezet. De twee leerden elkaar kennen op de werkvloer. Ze ontvingen ongeveer 115 kilo aan snoep. "Dit is echt een prachtig gebaar van het park", vertelt Janssens aan Looopings.


ZIE OOK: Bobbejaanland doneert 55 kilo snoep voor het goede doel

Naast de opbrengsten uit de snoepverkoop zijn er ook veel mensen die losse bedragen doneren. Voor elke 25 euro die wordt opgehaald, gaan de twee binnenkort één kilometer wandelen. "Voorlopig zitten we op 22,5 kilometer." Onder de donateurs worden vier tickets voor Bobbejaanland verloot. Ook die zijn beschikbaar gesteld door het park zelf.

Gesteund
"Wij kunnen dit initiatief enkel toejuichen", reageert een woordvoerster van het attractiepark in gesprek met Looopings. Janssens voelt zich enorm gesteund door haar werkgever. "Het toont aan dat de directie openstaat voor ideeën van het personeel", zegt ze.

Het seizoen van Bobbejaanland eindigde op zondag 10 november. Tijdens de Rode Neuzen Dag - op 29 november - wordt geld ingezameld voor het mentale welzijn van jongeren. In 2017 werd er ook snoep gedoneerd.ZIE OOK: Europa-Park trakteert fans op gratis suikerspinnen

Reacties