Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Plopsa Group wil waterpark en pretpark bouwen in Den Haag

13-11-2019, 22.24 uur

Er zijn plannen voor de bouw van een nieuw Plopsa-pretpark en -zwemparadijs in de stad Den Haag. Dat bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings. De Belgische Plopsa Group wil een waterpark en een overdekt attractiepark uit de grond stampen in de buurt van het Haagse sport- en evenementencentrum De Uithof.

De plannen kwamen aan het licht door een corruptieonderzoek naar ex-wethouder Richard de Mos. Hij zou partijgenoten bevoordeeld hebben bij de verkoop van een leeg gemeentepand waar arbeidsmigranten gehuisvest zouden moeten worden. De migranten worden nu nog opgevangen in een pand dat in de volksmond Polenhotel wordt genoemd, op de beoogde locatie van het Plopsa-park.

De bouw van een zwemparadijs in Den Haag staat bovenaan het verlanglijstje van Plopsa, zegt directeur Van den Kerkhof. "Het zou een volledig gethematiseerd waterpark worden, een stuk groter dan ons huidige waterpark Plopsaqua in De Panne." Het liefst zou men op dezelfde plek nog een overdekt attractiepark toevoegen. "Afhankelijk van de bereikbaarheid en de ruimte. Dat zou een prachtige combinatie opleveren, zeker bij De Uithof waar al veel mensen komen. Eén plus één is drie."

Professioneel
Van den Kerkhof heeft geen kwaad woord over voor voormalig wethouder De Mos, die verdacht wordt van corruptie. "Ik zie hem als een zeer professionele man die dichtbij het volk staat. Naar mijn idee zijn alle gesprekken volledig correct verlopen. Er is bij mij nooit enige schijn van beïnvloeding geweest. En ik ben op dat vlak niet naïef."

Bovendien werden de contacten tussen Plopsa en de gemeente Den Haag niet gelegd door De Mos. "Wij zijn in eerste instantie gecontacteerd door een externe partij die toerisme in de regio wil bevorderen. Hetzelfde bureau haalde ook Legoland naar Scheveningen." Wethouder De Mos kwam pas later in beeld. "Hij heeft ons drie locaties aangeboden. Ik heb zelf voor De Uithof gekozen."

Interesse
Hoe nu verder? De Plopsa Group heeft nog altijd interesse, zegt de directeur. "Natuurlijk betreuren we de huidige situatie. Maar wat ons betreft blijft het dossier op tafel liggen ondanks het vertrek van de wethouder." Er worden nog steeds gesprekken over gevoerd met ambtenaren.

Bij Plopsa hoopt men vóór het einde van het jaar duidelijkheid te hebben over het project. "We hadden onze zinnen gezet op Den Haag, maar als dat niet doorgaat, moeten we verder. Er liggen namelijk ook andere locaties op tafel."

Podcast
Op dit moment wordt al gebouwd aan een Plopsa-waterpark in de Belgische stad Hannuit. Er zijn ook plannen voor een zwemparadijs in het Vlaamse Mechelen. Van den Kerkhof onthulde onlangs al in een aflevering van de Looopings Podcast dat hij graag een tweede Nederlandse Plopsa-vestiging ziet verschijnen. Nu telt ons land één Plopsa-park, namelijk in het Drentse Coevorden.

De komst van het Plopsa-park in Zuid-Holland zou slecht nieuws betekenen voor twee pretparken in de omgeving: Drievliet in Den Haag en Duinrell in Wassenaar. Drievliet wil al jaren een hal met attracties toevoegen, vergelijkbaar met het Plopsa-concept. Duinrell staat bekend om het Tikibad, dat ongetwijfeld veel concurrentie zal ondervinden van Plopsaqua.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be