Artis

'Slaapwandeling' in Artis: dierentuin toegankelijk in het donker

26-11-2019, 15.24 uur | Reacties

Dierentuin Artis is deze winter na zonsondergang op een speciale manier te beleven. Onder de noemer 'Slaapwandeling' kunnen bezoekers het dierenpark in december en januari in het donker ontdekken, na de reguliere sluitingstijd. Ze vinden de weg met behulp van een speciale app.

"Dwaal langs slapende flamingo's, lichtgevende paddenstoelen en jagende vleermuizen", luidt de beschrijving. "Duisternis vraagt om aanpassingen, om het gebruik van andere zintuigen. Hoe past de natuur zich aan de duisternis aan? Wat kunnen wij mensen hiervan leren?"


ZIE OOK: Slingerapen ontdekken nieuw verblijf in dierentuin Artis

Het evenement valt samen met het jaarlijkse Amsterdam Light Festival, waar Artis mee samenwerkt. In plaats van lichtkunstwerken kiest de dierentuin juist voor de duisternis.

Tickets
De avondwandeling vindt plaats op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen tussen 6 december en 18 januari, met uitzondering van 31 december, van 17.00 tot 20.00 uur. Een bezoek duurt naar verwachting ongeveer anderhalf uur. De entree sluit om 19.30 uur. Tickets kosten 15 euro.

De gratis app, in het Nederlands en in het Engels, is vanaf 28 november te downloaden. "Zorg voor een voldoende opgeladen telefoon", waarschuwt Artis. De app is qua kleuren en lichtgebruik zo ontworpen dat de dieren er in het donker geen hinder van ondervinden.

ZIE OOK: Dierentuin Artis verhoogt parkeertarief met 56 procent

Reacties