Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

'Slaapwandeling' in Artis: dierentuin toegankelijk in het donker

26-11-2019, 15.24 uur

Dierentuin Artis is deze winter na zonsondergang op een speciale manier te beleven. Onder de noemer 'Slaapwandeling' kunnen bezoekers het dierenpark in december en januari in het donker ontdekken, na de reguliere sluitingstijd. Ze vinden de weg met behulp van een speciale app.

"Dwaal langs slapende flamingo's, lichtgevende paddenstoelen en jagende vleermuizen", luidt de beschrijving. "Duisternis vraagt om aanpassingen, om het gebruik van andere zintuigen. Hoe past de natuur zich aan de duisternis aan? Wat kunnen wij mensen hiervan leren?"

Het evenement valt samen met het jaarlijkse Amsterdam Light Festival, waar Artis mee samenwerkt. In plaats van lichtkunstwerken kiest de dierentuin juist voor de duisternis.

Tickets
De avondwandeling vindt plaats op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen tussen 6 december en 18 januari, met uitzondering van 31 december, van 17.00 tot 20.00 uur. Een bezoek duurt naar verwachting ongeveer anderhalf uur. De entree sluit om 19.30 uur. Tickets kosten 15 euro.

De gratis app, in het Nederlands en in het Engels, is vanaf 28 november te downloaden. "Zorg voor een voldoende opgeladen telefoon", waarschuwt Artis. De app is qua kleuren en lichtgebruik zo ontworpen dat de dieren er in het donker geen hinder van ondervinden.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be