Europa-Park

Europa-Park toont decors uit Piraten in Batavia gemaakt van ijs

24-11-2019, 12:26 uur | Reacties

Wie deze winter een bezoek brengt aan Europa-Park, krijgt alvast een voorproefje op de nieuwe versie van Piraten in Batavia. De iconische bootjesdarkride is in 2018 verwoest door een brand. Op dit moment wordt de attractie opnieuw opgebouwd, met nieuwe decors. Tijdens de wintermaanden staat een tentoonstelling met tientallen ijssculpturen helemaal in het teken van de piraten.

De tijdelijke winterattractie Batavia aus Eis is te vinden in een hal midden in de grote arena in het Spaanse themagebied. Daar is het permanent -8 graden. Voor de dertig kleurrijke sculpturen, verspreid over acht verschillende scènes, is honderd ton sneeuw en honderd ton ijs gebruikt. Sommige ijsbeelden zijn vijf meter hoog.


ZIE OOK: Europa-Park onthult scène van nieuwe versie Piraten in Batavia

Verder bestaat het winterse attractieaanbod uit onder andere een kerstmarkt, een ijsbaan, een skischool, een Chinees lichtfestival en een groot reuzenrad. Bovendien zijn de reguliere attracties bijna allemaal operationeel. Het winterseizoen van Europa-Park duurt van 23 november tot en met 6 januari, plus 11 en 12 januari.

Animatronic
De openingsdatum van Piraten in Batavia is nog niet bekendgemaakt. Elders in het park wordt ook al een nieuwe animatronic tentoongesteld.

ZIE OOK: Europa-Park toont eerste animatronic van Piraten in Batavia

Reacties