Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Deens pretpark toont voortgang van nieuwe achtbaan

09-11-2019, 15.05 uur

Een nieuwe achtbaan in een groot Deens pretpark nadert de voltooiing. In attractiepark Tivoli Gardens wordt al maanden gebouwd aan de powered coaster Mælkevejen, Deens voor 'Melkweg'. De achtbaan vervangt de oude powered coaster Odinexpressen (1985), die begin dit jaar werd afgebroken.

Powered coasters zijn achtbanen die voortdurend elektrisch aangedreven worden. Er komt nauwelijks zwaartekracht aan te pas. "We beloven dat onze nieuwe achtbaan een beetje wilder, sneller en leuker zal zijn dan de voorganger", laat een woordvoerder weten. Bovendien wordt Mælkevejen iets hoger en stiller.

Dat Tivoli Gardens wederom voor een powered coaster koos, nota bene van dezelfde fabrikant Mack Rides, is opvallend. Kennelijk was het attractietype te populair om helemaal afscheid van te nemen. "De rit zal veel soepeler en comfortabeler zijn", belooft een woordvoerder.

Testperiode
Mælkevejen wordt driehonderd meter lang en zestien meter hoog. In één trein kunnen 38 personen plaatsnemen. Onlangs werden 's nachts de karretjes op de baan gezet. Nu start de testperiode. De officiële opening vindt naar verwachting plaats op 6 december.

In de Efteling opent volgend jaar ook een nieuwe powered coaster van Mack Rides: de dubbele familieachtbaan Max & Moritz.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be