Tivoli Gardens

Deens pretpark toont voortgang van nieuwe achtbaan

09-11-2019, 15:05 uur | Reacties

Een nieuwe achtbaan in een groot Deens pretpark nadert de voltooiing. In attractiepark Tivoli Gardens wordt al maanden gebouwd aan de powered coaster Mælkevejen, Deens voor 'Melkweg'. De achtbaan vervangt de oude powered coaster Odinexpressen (1985), die begin dit jaar werd afgebroken.

Powered coasters zijn achtbanen die voortdurend elektrisch aangedreven worden. Er komt nauwelijks zwaartekracht aan te pas. "We beloven dat onze nieuwe achtbaan een beetje wilder, sneller en leuker zal zijn dan de voorganger", laat een woordvoerder weten. Bovendien wordt Mælkevejen iets hoger en stiller.


ZIE OOK: Pretpark in Denemarken vervangt twee klassieke achtbanen

Dat Tivoli Gardens wederom voor een powered coaster koos, nota bene van dezelfde fabrikant Mack Rides, is opvallend. Kennelijk was het attractietype te populair om helemaal afscheid van te nemen. "De rit zal veel soepeler en comfortabeler zijn", belooft een woordvoerder.

Testperiode
Mælkevejen wordt driehonderd meter lang en zestien meter hoog. In één trein kunnen 38 personen plaatsnemen. Onlangs werden 's nachts de karretjes op de baan gezet. Nu start de testperiode. De officiële opening vindt naar verwachting plaats op 6 december.

In de Efteling opent volgend jaar ook een nieuwe powered coaster van Mack Rides: de dubbele familieachtbaan Max & Moritz.

ZIE OOK: Fundering van nieuwe achtbaan Efteling wordt zichtbaar

Reacties