Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Franse president schrapt plan voor megapretpark bij Parijs

07-11-2019, 18.14 uur

De Franse president Emmanuel Macron zorgt er eigenhandig voor dat de komst van een nieuw megapretpark bij Parijs niet doorgaat. Er werden jarenlang plannen gemaakt voor de bouw van EuropaCity, een gigantisch attractiepark met een winkelcentrum, een waterpark en een hotel in de buurt van de Franse hoofdstad. Nu blaast Macron de plannen af.

Voor het miljardenproject werkten een Chinese ondernemer en een Franse ontwikkelaar met elkaar samen. De toeristische bestemming, die in 2027 open had moeten gaan, zou een grote concurrent kunnen worden voor Disneyland Paris. Door de beslissing van Macron hoeft Disney nu niet meer te vrezen.

Volgens de president is EuropaCity "gedateerd en achterhaald". "Het voldoet niet langer aan de wensen van onze burgers", luidt de officiële verklaring. Vorig jaar werd er nog tegen de plannen geprotesteerd door milieuactivisten. Zij waren bang dat de bouw ten koste zou gaan van natuurgebieden.

Attracties
EuropaCity had volgens de initiatiefnemers jaarlijks zo'n dertig miljoen bezoekers kunnen verwelkomen. Wat voor attracties er precies gebouwd hadden moeten worden, is nooit bekendgemaakt.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be