Nieuws

Franse president schrapt plan voor megapretpark bij Parijs

07-11-2019, 18:14 uur | Reacties

De Franse president Emmanuel Macron zorgt er eigenhandig voor dat de komst van een nieuw megapretpark bij Parijs niet doorgaat. Er werden jarenlang plannen gemaakt voor de bouw van EuropaCity, een gigantisch attractiepark met een winkelcentrum, een waterpark en een hotel in de buurt van de Franse hoofdstad. Nu blaast Macron de plannen af.

Voor het miljardenproject werkten een Chinese ondernemer en een Franse ontwikkelaar met elkaar samen. De toeristische bestemming, die in 2027 open had moeten gaan, zou een grote concurrent kunnen worden voor Disneyland Paris. Door de beslissing van Macron hoeft Disney nu niet meer te vrezen.


ZIE OOK: Concurrentie voor Disneyland: Chinezen plannen megapretpark bij Parijs

Volgens de president is EuropaCity "gedateerd en achterhaald". "Het voldoet niet langer aan de wensen van onze burgers", luidt de officiële verklaring. Vorig jaar werd er nog tegen de plannen geprotesteerd door milieuactivisten. Zij waren bang dat de bouw ten koste zou gaan van natuurgebieden.

Attracties
EuropaCity had volgens de initiatiefnemers jaarlijks zo'n dertig miljoen bezoekers kunnen verwelkomen. Wat voor attracties er precies gebouwd hadden moeten worden, is nooit bekendgemaakt.

ZIE OOK: Protesten tegen komst van nieuw megapretpark in Parijs

Reacties