Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Blackpool Pleasure Beach

Video: Engels pretpark vervangt deel van iconische achtbaan

13-11-2019, 20.47 uur | ReactiesFoto: Pleasure Beach Experience

Een deel van een iconische achtbaan in een bekend Engels attractiepark wordt deze winter vervangen. Blackpool Pleasure Beach is begonnen met het verwijderen van baandelen van de 71 meter hoge stalen rollercoaster The Big One. Dat is te zien op indrukwekkende videobeelden van een fansite.

"De zogeheten retrack bestaat uit het verwijderen en vervangen van vier delen van The Big One die elk 12,2 meter lang zijn", vertelt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. In totaal is de baan ruim 1,6 kilometer lang. Volgens Blackpool Pleasure Beach haalt The Big One een topsnelheid van 137 kilometer per uur.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Taziker Industrial, gespecialiseerd in staalconstructies. "De baandelen in kwestie zijn inmiddels weggehaald", vult de voorlichter aan. "In de komende weken worden de vervangende delen geplaatst."

Failliet
Blackpool Pleasure Beach is gesloten tot zaterdag 15 februari 2020. The Big One opende bijna 26 jaar geleden, in 1994. De attractie werd gebouwd door de legendarische fabrikant Arrow Dynamics. Het bedrijf ging failliet in 2002.Meer Blackpool Pleasure Beach
Reacties