Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Nóg meer nieuwe attracties in Pools pretpark Energylandia

31-10-2019, 18.36 uur

Energylandia, het snelst groeiende pretpark van Europa, blijft vriend en vijand verbazen. We wisten al dat het Poolse attractiepark volgend jaar een spectaculaire lanceerachtbaan zou openen. Afgelopen week werd duidelijk dat het daar niet bij zal blijven. In het nieuwe themagebied Aqualantis komen ook drie andere attracties te liggen.

Dat heeft Energylandia bekendgemaakt tijdens een persconferentie, waar ook nieuwe ontwerpen werden getoond. Zo opent het pretpark in 2020 een disk'o coaster van fabrikant Zamperla: een draaiende schijf die heen en weer glijdt over een stuk achtbaanrail. Ook komt er een rustig boottochtje met de werktitel Aqualantis Grotto Expedition.

Verder bouwt het park de interactieve waterattractie Whirlpool Water Fight, bestaand uit twee draaischijven met ronde bootjes voorzien van waterpistolen. Daarnaast kunnen bezoekers straks kijken naar een nieuwe duikvoorstelling die Aquajump wordt genoemd. Een souvenirwinkel en het restaurant The Hall of Columns maken het themadeel compleet.

Lanceringen
Hoogtepunt van Aqualantis wordt de eerder genoemde tientallen meters hoge rollercoaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma, die Abyssus gaat heten. Het ritverloop bestaat uit meerdere inversies en twee lanceringen met een topsnelheid van zo'n 100 kilometer per uur. De Nederlandse firma Jora Vision is ingeschakeld voor het decorontwerp.

Naast de plannen voor het nieuwe themagebied heeft Energylandia ook aangekondigd een winteropening te willen introduceren. Van eind november 2020 tot halverwege januari 2021 vindt er een speciaal winterevenement plaats met extra attracties als een kerstmarkt, een ijsbaan en sneeuwscooters. Nu is het park 's winters nog gesloten.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be