Energylandia

Nóg meer nieuwe attracties in Pools pretpark Energylandia

31-10-2019, 18:36 uur | Reacties

Energylandia, het snelst groeiende pretpark van Europa, blijft vriend en vijand verbazen. We wisten al dat het Poolse attractiepark volgend jaar een spectaculaire lanceerachtbaan zou openen. Afgelopen week werd duidelijk dat het daar niet bij zal blijven. In het nieuwe themagebied Aqualantis komen ook drie andere attracties te liggen.

Dat heeft Energylandia bekendgemaakt tijdens een persconferentie, waar ook nieuwe ontwerpen werden getoond. Zo opent het pretpark in 2020 een disk'o coaster van fabrikant Zamperla: een draaiende schijf die heen en weer glijdt over een stuk achtbaanrail. Ook komt er een rustig boottochtje met de werktitel Aqualantis Grotto Expedition.


ZIE OOK: Video: dit wordt de spectaculaire nieuwe lanceerachtbaan in Energylandia

Verder bouwt het park de interactieve waterattractie Whirlpool Water Fight, bestaand uit twee draaischijven met ronde bootjes voorzien van waterpistolen. Daarnaast kunnen bezoekers straks kijken naar een nieuwe duikvoorstelling die Aquajump wordt genoemd. Een souvenirwinkel en het restaurant The Hall of Columns maken het themadeel compleet.

Lanceringen
Hoogtepunt van Aqualantis wordt de eerder genoemde tientallen meters hoge rollercoaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma, die Abyssus gaat heten. Het ritverloop bestaat uit meerdere inversies en twee lanceringen met een topsnelheid van zo'n 100 kilometer per uur. De Nederlandse firma Jora Vision is ingeschakeld voor het decorontwerp.

Naast de plannen voor het nieuwe themagebied heeft Energylandia ook aangekondigd een winteropening te willen introduceren. Van eind november 2020 tot halverwege januari 2021 vindt er een speciaal winterevenement plaats met extra attracties als een kerstmarkt, een ijsbaan en sneeuwscooters. Nu is het park 's winters nog gesloten.

ZIE OOK: Pools pretpark bouwt wéér spectaculaire nieuwe achtbaan

Reacties