Plopsa Station Antwerp

Verlieslijdend pretpark Antwerpen voorlopig gered

09-11-2019, 17:34 uur | Reacties

Het verlieslijdende pretpark Comics Station Antwerp is voorlopig gered. Door tegenvallende inkomsten en hoge schulden lag een faillissement op de loer. Nu de rechtbank een reorganisatieplan heeft goedgekeurd, kan het attractiepark in treinstation Antwerpen-Centraal in ieder geval de komende tijd openblijven.

Looopings wist afgelopen zomer te melden dat het park nog voor miljoenen euro's aan rekeningen had openstaan bij vele tientallen leveranciers. Nadat een reddingsplan vorige maand al werd goedgekeurd door de schuldeisers, is nu ook de rechtbank akkoord gegaan. Daardoor ziet de toekomst van Comics Station er weer iets rooskleuriger uit.


ZIE OOK: Belgisch pretpark Comics Station kan rekeningen niet meer betalen

Natuurlijk blijven de financiële moeilijkheden bestaan. Men zoekt daarom al een tijdje naar een nieuwe eigenaar. Daarover worden nog gesprekken gevoerd. Het management wil niet zeggen met wie. De Plopsa Group was aanvankelijk geïnteresseerd, maar zag later van de locatie af.

Stripfiguren
Comics Station Antwerp opende in 2017. In het overdekte pretpark staan attracties die draaien om bekende Vlaamse stripfiguren. Door lage bezoekersaantallen vielen de inkomsten zwaar tegen. Dat resulteerde in negatieve resultaten en een forse schuld.

ZIE OOK: Plopsa verliest interesse in noodlijdend pretpark Comics Station

Reacties