Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Boze exploitanten bouwen illegale kermis op in Franse stad

26-10-2019, 20.41 uur

In het centrum van de Franse stad Le Mans is dit weekend een illegale kermis verrezen. Ongeveer twintig exploitanten bouwden hun attracties op terwijl ze daar geen toestemming voor hadden. Dat melden lokale media.

Het is de voorlopige climax in een slepend conflict tussen de Franse kermiswereld en de gemeenteraad van Le Mans. Die heeft de kermis na meerdere incidenten verbannen naar een parkeerplaats in het zuiden van de stad.

De exploitanten zien echter geen heil in die locatie. De nabijheid van een vliegveld is gevaarlijk voor de hogere attracties, claimen zij. Ook zouden de beloofde aanpassingen op de parkeerplaats, zoals extra verlichting en een nieuwe asfaltlaag, nog niet zijn gerealiseerd.

Veiligheid
De burgemeester van Le Mans, Stéphane Le Foll, spreekt van "een illegale bezetting van het publieke domein" en heeft een gerechtelijke procedure aangekondigd. Hij raadt bewoners van de stad af om de illegale kermis te bezoeken. De veiligheid kan volgens hem niet worden gegarandeerd.

Afgelopen lente was het ook al mis in Le Mans. Omdat exploitanten een terugkeer naar het centrum eisten, werd de paaskermis in zijn geheel afgelast. Dat leidde tot een gewelddadige demonstratie waarbij driehonderd tot vierhonderd mensen de politie bekogelden met eieren en vuurwerk. Burgemeester Le Foll moest zelfs uit het gemeentehuis worden geëvacueerd.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be