Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Bouwer van Walibi-website schaamt zich voor ICT-blunders: jubelberichten verwijderd

26-10-2019, 12.39 uur

De bouwer van de website van Walibi Holland wil niet langer geassocieerd worden met een aanhoudende reeks ICT-blunders. Door flaters van internetbedrijf Dept kwam Walibi de afgelopen weken regelmatig negatief in het nieuws. De beveiliging van de Walibi-site, waar Dept verantwoordelijk voor is, bleek zo lek als een mandje.

Zo kregen ICT-experts het voor elkaar om met behulp van een simpel trucje bedrijfsgevoelige informatie in te zien. Ook lukte het om ticketprijzen en tarieven van vakantiehuizen aan te passen. Na alle commotie probeert Dept sporen uit te wissen.

Enkele jubelberichten uit 2017 en 2018, waarin trots wordt vermeld dat Dept aan de slag mag voor het pretpark, zijn afgelopen week van het internet verwijderd. Het gaat bijvoorbeeld om het nieuwsbericht "Dept becomes Walibi Holland's strategic digital partner" op de site van Dept, geplaatst op 26 januari 2017. Wie dat artikel opzoekt, krijgt sinds enkele dagen een foutmelding te zien.

Helpen
Via het archief van Google is het bericht nog wel te lezen. "Walibi Holland heeft Dept geselecteerd als de strategische partner voor alle digitale kanalen", luidt de tekst. Dept-directeur Dimi Albers liet optekenen: "Dankzij ons netwerk kunnen we onze rol optimaal vervullen en Walibi helpen bij de online activiteiten."

Ook een nieuwsbericht met marketingtips van 6 april 2017, waarin de website van het attractiepark expliciet werd genoemd als een goed voorbeeld van een geslaagd project, is nu verdwenen. Verder koos Dept ervoor om een Twitter-bericht van 26 april 2018 uit te wissen. Daarin laat de Amsterdamse firma trots weten dat Dept een prijs gewonnen heeft voor het ontwikkelen van de Walibi-site.

Reageren
Maar hoe kan een bedrijf gespecialiseerd in ICT zo'n amateuristisch broddelwerkje afleveren? Looopings heeft meermaals telefonisch en per mail contact gezocht met Dept. Het bedrijf kiest ervoor om niet te reageren. Walibi heeft eerder laten weten dat de aangetroffen problemen inmiddels zijn opgelost.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be