Plopsaland De Panne

Bouwplannen van spectaculaire nieuwe achtbaan Plopsaland

20-10-2019, 13.31 uur | Reacties

Looopings kan bouwplannen laten zien van een spectaculaire nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne. Het Vlaamse pretpark opent in 2021 een xtreme spinning coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dat wordt een achtbaan met lanceringen, draaiende karretjes en een behoorlijk aantal inversies.

De sensationele attractie komt te liggen in het hart van het park, tussen de Ploptuin en de SuperSplash van Piet Piraat. Een deel van de baan wordt boven een grote vijver gebouwd. Het station bevindt zich straks naast de afdaling van de SuperSplash.


ZIE OOK: Plopsaland heeft plannen voor extreme nieuwe achtbaan

Passagiers worden tijdens de rit twee keer vooruit gekatapulteerd. Ook gaan ze vijf keer over de kop, terwijl de gondels tollen. Het thema van de attractie is nog niet bekend. In officiële documenten wordt de achtbaan 'Robospinner' genoemd. Daarin staat ook dat het hoogste punt komt te liggen op 26 meter. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro. De minimale lengte bedraagt 1.30 meter.

Anubis
De eerste voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen. Op de plek waar het stationsgebouw moet komen te staan, werden bomen weggehaald. Plopsaland heeft nu één heftige achtbaan, ook met een lancering: Anubis The Ride, geopend in 2009. Die coaster is 34 meter hoog.

Eigenlijk zou de nieuwe xtreme spinning coaster op zijn vroegst in 2022 openen. Vorige maand werd bekend dat Plopsaland de planning heeft omgegooid. De achtbaan komt nu in 2021, gevolgd door een kindergebied in 2022. Ondertussen werkt men ook aan een Plopsa Hotel en een vakantiepark met Plopsa-huisjes.

ZIE OOK: Plopsaland gooit planning om: nieuwe achtbaan komt al in 2021

Reacties