Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Bouwplannen van spectaculaire nieuwe achtbaan Plopsaland

20-10-2019, 13.31 uur

Looopings kan bouwplannen laten zien van een spectaculaire nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne. Het Vlaamse pretpark opent in 2021 een xtreme spinning coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dat wordt een achtbaan met lanceringen, draaiende karretjes en een behoorlijk aantal inversies.

De sensationele attractie komt te liggen in het hart van het park, tussen de Ploptuin en de SuperSplash van Piet Piraat. Een deel van de baan wordt boven een grote vijver gebouwd. Het station bevindt zich straks naast de afdaling van de SuperSplash.

Passagiers worden tijdens de rit twee keer vooruit gekatapulteerd. Ook gaan ze vijf keer over de kop, terwijl de gondels tollen. Het thema van de attractie is nog niet bekend. In officiële documenten wordt de achtbaan 'Robospinner' genoemd. Daarin staat ook dat het hoogste punt komt te liggen op 26 meter. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro. De minimale lengte bedraagt 1.30 meter.

Anubis
De eerste voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen. Op de plek waar het stationsgebouw moet komen te staan, werden bomen weggehaald. Plopsaland heeft nu één heftige achtbaan, ook met een lancering: Anubis The Ride, geopend in 2009. Die coaster is 34 meter hoog.

Eigenlijk zou de nieuwe xtreme spinning coaster op zijn vroegst in 2022 openen. Vorige maand werd bekend dat Plopsaland de planning heeft omgegooid. De achtbaan komt nu in 2021, gevolgd door een kindergebied in 2022. Ondertussen werkt men ook aan een Plopsa Hotel en een vakantiepark met Plopsa-huisjes.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be