Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Voor de echte fans: foute kersttrui van controversiële achtbaan

20-10-2019, 10.26 uur | ReactiesBeeld: @themeparkworldwide

Een pretpark in Engeland verkoopt dit najaar een opvallend souvenir. Bezoekers van attractiepark Alton Towers kunnen een foute kersttrui mee naar huis nemen die in het teken staat van de controversiële achtbaan The Smiler. De rollercoaster is omstreden vanwege een gruwelijk ongeluk.

In 2015 raakten vijf passagiers gewond toen twee treinen bovenop elkaar botsten. Bij twee van hen moest een been geamputeerd worden. Het ongeval werd veroorzaakt door een menselijke fout. Een medewerker negeerde een storingsmelding van het computersysteem.

Voor pretparkfans die The Smiler ondanks het incident toch een warm hart toedragen, is er nu de speciale kersttrui. Daarop staat het logo van de attractie, met de slogan "Smile. Always." en de tekst "Ho. Ho. Ho.", een variant op het maniakale gelach uit de soundtrack.

Inversies
The Smiler is de achtbaan met de meeste inversies ter wereld. Tijdens een ritje gaan bezoekers maar liefst veertien keer over de kop. De coaster werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer, bekend van onder meer Gold Rush in Attractiepark Slagharen en Fury in Bobbejaanland.

Meer Alton Towers Resort