Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Grote opknapbeurt voor souvenirwinkel Efteling

18-10-2019, 10.28 uur

Eén van de souvenirwinkels in de Efteling ondergaat een metamorfose. De Loetiek, gelegen op het Anton Pieckplein, wordt aangekleed als een kostuumatelier. Efteling-ontwerper Jeroen Verheij is verantwoordelijk voor het nieuwe interieur. Vandaag komt alvast een ontwerp naar buiten.

In het verleden stond de Loetiek in het teken van het nabijgelegen Volk van Laaf. De afgelopen jaren oogde de winkel als een sfeerloos hok met goedkope dumpartikelen die weinig of niets met de Efteling te maken hadden. Dankzij de opknapbeurt komt daar nu verandering in.

"Het wordt een knusse winkel, waar je kleding kunt uitzoeken, passen én kopen", laat de Efteling weten. "Overal waar je kijkt zie je naaimachines, rollen stof en spiegels op verschillende hoogtes. De pashokjes zijn voorzien van prachtige achtergronden." Kinderen kunnen zich laten schminken.

Heropening
De Efteling heeft tegelijkertijd ook aandacht voor het gebouw zelf. Zo worden er verbeteringen doorgevoerd op het gebied van dakisolatie en klimaatbeheersing. Verder komen er duurzame led-lampen. De winkel sluit op zondag 10 november. Op zaterdag 14 december moet de heropening plaatsvinden.

De geschiedenis van de Loetiek gaat terug naar 1951, toen de Efteling een draaimolen met kleine jeeps opende. Die molen is begin jaren negentig, bij de komst van het Volk van Laaf, omgebouwd tot de huidige souvenirwinkel. De attractie zelf werd destijds verplaatst. In 2003 volgde de afbraak.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be