Efteling

Grote opknapbeurt voor souvenirwinkel Efteling

18-10-2019, 10.28 uur | Reacties

Eén van de souvenirwinkels in de Efteling ondergaat een metamorfose. De Loetiek, gelegen op het Anton Pieckplein, wordt aangekleed als een kostuumatelier. Efteling-ontwerper Jeroen Verheij is verantwoordelijk voor het nieuwe interieur. Vandaag komt alvast een ontwerp naar buiten.

In het verleden stond de Loetiek in het teken van het nabijgelegen Volk van Laaf. De afgelopen jaren oogde de winkel als een sfeerloos hok met goedkope dumpartikelen die weinig of niets met de Efteling te maken hadden. Dankzij de opknapbeurt komt daar nu verandering in.


ZIE OOK: Souvenirwinkel vol goedkope dumpartikelen in de Efteling

"Het wordt een knusse winkel, waar je kleding kunt uitzoeken, passen én kopen", laat de Efteling weten. "Overal waar je kijkt zie je naaimachines, rollen stof en spiegels op verschillende hoogtes. De pashokjes zijn voorzien van prachtige achtergronden." Kinderen kunnen zich laten schminken.

Heropening
De Efteling heeft tegelijkertijd ook aandacht voor het gebouw zelf. Zo worden er verbeteringen doorgevoerd op het gebied van dakisolatie en klimaatbeheersing. Verder komen er duurzame led-lampen. De winkel sluit op zondag 10 november. Op zaterdag 14 december moet de heropening plaatsvinden.

De geschiedenis van de Loetiek gaat terug naar 1951, toen de Efteling een draaimolen met kleine jeeps opende. Die molen is begin jaren negentig, bij de komst van het Volk van Laaf, omgebouwd tot de huidige souvenirwinkel. De attractie zelf werd destijds verplaatst. In 2003 volgde de afbraak.ZIE OOK: Video: Pardoes verrast Efteling-bezoekers in souvenirwinkel

Reacties