Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen bouwt nieuw verblijf voor stinkdieren en wasberen

18-10-2019, 08.29 uur | ReactiesFoto: Peter Mulder Special Paint

Dierentuin Wildlands Adventure Zoo Emmen begint binnenkort met de bouw van nieuwe dierenverblijven. In themagebied Nortica komt een onderkomen voor onder andere stinkdieren en wasberen. Het nieuwe gedeelte wordt gedecoreerd als een houtzagerij.

Op die locatie waren eerder pinguïns te vinden. Toen zij verhuisden naar een deel van het ijsberenverblijf, werden er tijdelijk zeehonden gehuisvest. Nu presenteert Wildlands een permanente oplossing. Aan de ene kant van de houtzagerij realiseert men een verblijf voor wasberen en stinkdieren, terwijl aan de andere kant een volière ontstaat voor ongeveer twintig soorten watervogels.


ZIE OOK: Tijdelijk zeehonden te zien in dierenpark Wildlands Emmen

"Verbouwen geeft overlast, gelukkig is het tijdelijk", staat op borden in het park. De werkzaamheden, die in november van start gaan, moeten in de loop van de winter zijn afgerond.

Bezoekersaantallen
Wildlands is al geruime tijd bezig met kleine verbeteringen en het toevoegen van diersoorten. Dat moet het dierenpark interessanter maken voor het publiek, zodat de bezoekersaantallen toenemen en er winst gedraaid kan worden.

ZIE OOK: Wildlands blijft verbouwen: meer dieren, maar attractie verdwijnt

Reacties