Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Antwerpen

Zoo Antwerpen investeert 18 miljoen euro in dierencomplex

17-10-2019, 15.51 uur

Zoo Antwerpen heeft grote plannen. De Belgische dierentuin investeert maar liefst 18 miljoen euro in het renoveren van een enorm dierencomplex, gelegen naast treinstation Antwerpen-Centraal. Het monumentale gebouw van 3330 vierkante meter diende eerder als een verblijf voor roofvogels, katachtigen, nachtdieren en zeeleeuwen.

Straks worden er zeeleeuwen, sneeuwluipaarden, amoertijgers en brilberen gehuisvest. Door afscheid te nemen van enkele diersoorten, ontstaat er meer ruimte voor de andere soorten. Zo krijgen de zeeleeuwen een buitenverblijf in de openlucht. Ook kunnen ze straks dieper duiken. Voor de tijgers en luipaarden worden drie buitenruimtes van in totaal 2400 vierkante meter gerealiseerd, met natuurlijke schuilplekken.

Deze maand wordt het hele complex ontruimd. De nachtdieren in het gebouw krijgen een permanent nieuw onderkomen in zusterpark Zoo Planckendael of een andere dierentuin. Andere dieren worden tijdelijk ergens anders opgevangen, om te voorkomen dat ze hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Dierenwelzijn
"Het bekende Jubileumcomplex wordt grondig aangepakt om dierenwelzijn én de bezoekersbeleving te verhogen", meldt het dierenpark. Het is nog niet duidelijk wanneer de verbouwing afgerond zal zijn. Dat is volgens een woordvoerster afhankelijk van de weersomstandigheden.

"We zijn trots en blij dat we eindelijk kunnen starten aan de laatste rechte lijn van de totale opwaardering van onze dierentuin", reageert algemeen directeur Dries Herpoelaert.Meer Zoo Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be