ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen investeert 18 miljoen euro in dierencomplex

17-10-2019, 15.51 uur | Reacties

ZOO Antwerpen heeft grote plannen. De Belgische dierentuin investeert maar liefst 18 miljoen euro in het renoveren van een enorm dierencomplex, gelegen naast treinstation Antwerpen-Centraal. Het monumentale gebouw van 3330 vierkante meter diende eerder als een verblijf voor roofvogels, katachtigen, nachtdieren en zeeleeuwen.

Straks worden er zeeleeuwen, sneeuwluipaarden, amoertijgers en brilberen gehuisvest. Door afscheid te nemen van enkele diersoorten, ontstaat er meer ruimte voor de andere soorten. Zo krijgen de zeeleeuwen een buitenverblijf in de openlucht. Ook kunnen ze straks dieper duiken. Voor de tijgers en luipaarden worden drie buitenruimtes van in totaal 2400 vierkante meter gerealiseerd, met natuurlijke schuilplekken.


ZIE OOK: Nederlanders verstoren zeeleeuwenshow in ZOO Antwerpen

Deze maand wordt het hele complex ontruimd. De nachtdieren in het gebouw krijgen een permanent nieuw onderkomen in zusterpark ZOO Planckendael of een andere dierentuin. Andere dieren worden tijdelijk ergens anders opgevangen, om te voorkomen dat ze hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Dierenwelzijn
"Het bekende Jubileumcomplex wordt grondig aangepakt om dierenwelzijn én de bezoekersbeleving te verhogen", meldt het dierenpark. Het is nog niet duidelijk wanneer de verbouwing afgerond zal zijn. Dat is volgens een woordvoerster afhankelijk van de weersomstandigheden.

"We zijn trots en blij dat we eindelijk kunnen starten aan de laatste rechte lijn van de totale opwaardering van onze dierentuin", reageert algemeen directeur Dries Herpoelaert.ZIE OOK: Plopsa verliest interesse in noodlijdend pretpark Comics Station

Reacties