Energylandia

Video: dit wordt de spectaculaire nieuwe lanceerachtbaan in Energylandia

17-10-2019, 13.27 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Attractiepark Energylandia in Polen opent volgend jaar een sensationele double-launch coaster van de Nederlandse bouwer Vekoma. De achtbaan bestaat uit twee lanceringen en vier inversies. Looopings kan als eerste de officiële computersimulatie laten zien met het volledige ritverloop.

Het project wordt Aqualantis genoemd. Voor het ontwerpen van de omgeving is het Nederlandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision ingeschakeld. De nieuwe achtbaan haalt een topsnelheid van zo'n 100 kilometer per uur. Inmiddels zijn bijna alle onderdelen aangekomen in Polen. De baan wordt lichtblauw.


ZIE OOK: Pools pretpark bouwt wéér spectaculaire nieuwe achtbaan

Energylandia is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot het pretpark met de meeste achtbanen in Europa. De nieuwe lanceerachtbaan wordt rollercoaster nummer zestien. Afgelopen zomer ging de ruim zestig meter hoge hybrid coaster Zadra open.

Vaker
De Polen zijn vaker in zee gegaan met Vekoma. In het park staan al zes achtbanen van de Limburgse fabrikant: familieachtbaan Energus (2015), suspended family coaster Dragon (2015), suspended looping coaster Mayan (2015), lanceerachtbaan Formula (2016), boomerang coaster Boomerang (2017) en familieachtbaan Frida (2019).

ZIE OOK: Pools pretpark pakt record: meeste achtbanen in Europa

Reacties