Attractiepark Toverland

Deze scare actors jagen Toverland-bezoekers dit jaar de stuipen op het lijf

17-10-2019, 14.40 uur | ReactiesFoto: DeLaVrie Media

Bezoekers van de Halloween Nights in Toverland krijgen dit jaar een recordaantal scare actors achter zich aan. Het attractiepark in Sevenum zet in 2019 ruim honderd verschillende acteurs in om het publiek de stuipen op het lijf te jagen: een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Looopings brengt de opvallendste karakters in beeld.

De acteurs presenteren zichzelf 's avonds tijdens een nieuwe openingsshow en een parade, waarna ze zich verspreiden over vijf scare zones, twee spookhuizen, een doolhof en een walkthrough in de openlucht. "Zestien grimeurs zorgen er avond aan avond voor dat alle scare actors er zo angstaanjagend uitzien", vertelt een woordvoerster aan Looopings.


ZIE OOK: Foto's: zo eng zijn de Halloween Nights 2019 in Toverland

Om het park in halloweensferen te krijgen, zorgde Toverland voor enkele honderden extra led-lampen, tientallen zoeklichten, zestien vlammenwerpers en 120 extra speakers. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van meer dan vijftig rookmachines. Het opbouwen van alle decors nam vijf nachten in beslag. Er waren 25 personen voor nodig. Zes personen hebben zich twee nachten beziggehouden met het programmeren van alle geluiden, lichten en schrikeffecten.

In totaal zijn er dit jaar acht Halloween Nights, twee meer dan in 2018. Het evenement is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

ZIE OOK: Foto's: dit zijn de griezels van de Halloween Fright Nights 2019

Reacties