Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Bezoekers Walibi Belgium zitten drie uur vast in vrijevaltoren

12-10-2019, 20.01 uur

In Walibi Belgium hebben bezoekers vanmiddag ruim drie uur vastgezeten in een vrijevaltoren. Een gondel van de attractie Dalton Terror viel rond 15.00 uur stil op zo'n 35 meter hoogte. Pas even na 18.00 uur waren alle vier de passagiers bevrijd, bevestigt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings.

"Er trad een technische storing op", legt de voorlichtster uit. Bij de evacuatie bleek dat de ladder van de brandweer veertig centimeter te kort was. Vervolgens moest een speciaal team ingezet worden: reddingswerkers die gespecialiseerd zijn in werken op grote hoogte.

"Een Walibi-medewerker is met een andere gondel omhoog gegaan om de inzittenden te informeren", aldus de zegsvrouw. "Middels een mobiele telefoon konden zij met familie en vrienden op de grond communiceren. Die mensen zijn ook opgevangen door Walibi-personeel."

Voorbereid
Uiteindelijk zijn de passagiers één voor één op de brandweerladder gezet door het reddingsteam. Niemand raakte gewond. Volgens de woordvoerster was het park goed voorbereid op de situatie. "Er vinden zeer regelmatig oefeningen plaats. Onze medewerkers weten precies hoe ze moeten handelen."

Walibi Belgium sloot vandaag om 18.00 uur. Het was de eerste dag van het halloweenseizoen, dat nog loopt tot en met 3 november. Wanneer Dalton Terror weer opengaat, is nog niet bekend. "We gaan eerst analyseren wat het defect veroorzaakt heeft."







Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be