Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Chessington World of Adventures Resort

Engels pretpark kondigt aan dat thrillride na 25 jaar wordt afgebroken

15-10-2019, 14.11 uur

Een Engels pretpark gaat een thrillride na bijna 25 jaar weghalen. De attractie Rameses Revenge in pretpark Chessington World of Adventures wordt volgende maand afgebroken. Dat heeft het park laten weten op Facebook.

"Na ruim twee decennia vol terreur nemen we afscheid van Rameses Revenge", staat in het bericht. "We heffen de vloek op en sturen de ziel van de farao terug naar het graf." Bezoekers kunnen nog enkele weken een ritje maken. "Als je pervers genoeg bent om te genieten van de toorn van Ramses: in de sterren staat geschreven dat 3 november de laatste mogelijkheid zal zijn."

Rameses Revenge bestaat uit twee armen met een dubbele bank die over de kop vliegt. De top spin van de Duitse fabrikant Huss Rides opende in 1995. Het is de bedoeling om de attractie te vervangen door een vrijevaltoren gedecoreerd als een enorme openstaande krokodillenbek. Daarvoor is al een bouwvergunning aangevraagd.

Kermis
Door de verdwijning van Rameses Revenge staat er geen enkele vaste top spin meer in Groot-Brittannië. De enige overgebleven exemplaren reizen rond op de kermis. In 2015 nam het Engelse pretpark Alton Towers al afscheid van de top spin Ripsaw.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Chessington World of Adventures Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be