Chessington World of Adventures Resort

Engels pretpark kondigt aan dat thrillride na 25 jaar wordt afgebroken

15-10-2019, 14.11 uur | Reacties

Een Engels pretpark gaat een thrillride na bijna 25 jaar weghalen. De attractie Rameses Revenge in pretpark Chessington World of Adventures wordt volgende maand afgebroken. Dat heeft het park laten weten op Facebook.

"Na ruim twee decennia vol terreur nemen we afscheid van Rameses Revenge", staat in het bericht. "We heffen de vloek op en sturen de ziel van de farao terug naar het graf." Bezoekers kunnen nog enkele weken een ritje maken. "Als je pervers genoeg bent om te genieten van de toorn van Ramses: in de sterren staat geschreven dat 3 november de laatste mogelijkheid zal zijn."


ZIE OOK: Video: Engels pretpark laat bezoekers door populair kinderboek wandelen

Rameses Revenge bestaat uit twee armen met een dubbele bank die over de kop vliegt. De top spin van de Duitse fabrikant Huss Rides opende in 1995. Het is de bedoeling om de attractie te vervangen door een vrijevaltoren gedecoreerd als een enorme openstaande krokodillenbek. Daarvoor is al een bouwvergunning aangevraagd.

Kermis
Door de verdwijning van Rameses Revenge staat er geen enkele vaste top spin meer in Groot-Brittanniƫ. De enige overgebleven exemplaren reizen rond op de kermis. In 2015 nam het Engelse pretpark Alton Towers al afscheid van de top spin Ripsaw.

ZIE OOK: Video: Walibi Holland verrast bezoekers met megafonteinen

Reacties