Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Vrouw (21) zwaargewond door val uit attractie op Engelse kermis

08-10-2019, 19.22 uurBeeld: @nbell186

Een 21-jarige vrouw is zwaargewond geraakt door een val uit een kermisattractie in Groot-Brittannië. Ze maakte een ritje in de attractie Air Maxx 360 toen ze uit de molen geslingerd werd. Volgens ooggetuigen ging haar veiligheidsbeugel open.

Het incident vond maandagavond plaats op de bekende Hull Fair, een enorme kermis in de Engelse havenstad Hull. De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens regionale media kampt ze met ernstig gezichts-, buik- en beenletsel. Ze is niet in levensgevaar.

Bij haar val heeft de vrouw een jongen geraakt. Hij liep lichte verwondingen op. Autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. De politie is op zoek naar getuigen.

Spaans
Air Maxx 360 is een razendsnel draaiende molen van het type jumper, met tollende, hangende gondels die op en neer hupsen. De attractie werd gebouwd door de Spaanse fabrikant Safeco.

In 2014 vond er een dodelijk ongeluk plaats met dezelfde attractie op een Australische kermis, de Royal Adelaide Show. Toen stierf een 8-jarig meisje uit Maleisië nadat ze uit de attractie vloog.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be