Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Personeelsmanager Disneyland Paris na 27 jaar weggestuurd

07-10-2019, 23.05 uur | Reacties

De personeelsmanager van Disneyland Paris is op een nogal onsympathieke wijze aan de kant gezet. Hoofd personeelszaken Daniel Dreux kwam begin september plotseling zijn kantoor niet meer in. Bij de receptie stonden twee dozen met persoonlijke bezittingen klaar. Vervolgens werd hem gevraagd om zijn pasjes en sleutels van zijn bedrijfswagen in te leveren.

Dat beschrijft de Franse krant Le Parisien na gesprekken met verschillende betrokkenen. Dreux bekleedde sinds openingsjaar 1992 verschillende functies bij moederbedrijf Euro Disney. De afgelopen twaalf jaar was hij hoofdverantwoordelijk voor de 16.000 werknemers van Disneyland Paris.

Wat er precies is voorgevallen, blijft onduidelijk. Beide partijen willen om juridische redenen geen officiële reactie geven. Volgens geruchten is er een conflict ontstaan door onoverkomelijke meningsverschillen over de werkwijze van Dreux.

Afwezig
Vakbondsleiders reageren verbaasd op de ontwikkelingen. Officieel staat de manager nog steeds op de loonlijst van het bedrijf. Hij zou "om persoonlijke redenen" voor onbepaalde tijd afwezig zijn.

Onlangs werd de Amerikaanse regiodirecteur verantwoordelijk voor Disneyland Paris vervangen. Catherine Powell, die toezicht hield op de drie Amerikaanse en Europese Disney-resorts, is vertrokken.

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be