Disneyland Paris

Personeelsmanager Disneyland Paris na 27 jaar weggestuurd

07-10-2019, 23:05 uur | Reacties

De personeelsmanager van Disneyland Paris is op een nogal onsympathieke wijze aan de kant gezet. Hoofd personeelszaken Daniel Dreux kwam begin september plotseling zijn kantoor niet meer in. Bij de receptie stonden twee dozen met persoonlijke bezittingen klaar. Vervolgens werd hem gevraagd om zijn pasjes en sleutels van zijn bedrijfswagen in te leveren.

Dat beschrijft de Franse krant Le Parisien na gesprekken met verschillende betrokkenen. Dreux bekleedde sinds openingsjaar 1992 verschillende functies bij moederbedrijf Euro Disney. De afgelopen twaalf jaar was hij hoofdverantwoordelijk voor de 16.000 werknemers van Disneyland Paris.


ZIE OOK: Stoelendans bij Disney: nieuwe regiodirecteur voor Disneyland Paris

Wat er precies is voorgevallen, blijft onduidelijk. Beide partijen willen om juridische redenen geen officiële reactie geven. Volgens geruchten is er een conflict ontstaan door onoverkomelijke meningsverschillen over de werkwijze van Dreux.

Afwezig
Vakbondsleiders reageren verbaasd op de ontwikkelingen. Officieel staat de manager nog steeds op de loonlijst van het bedrijf. Hij zou "om persoonlijke redenen" voor onbepaalde tijd afwezig zijn.

Onlangs werd de Amerikaanse regiodirecteur verantwoordelijk voor Disneyland Paris vervangen. Catherine Powell, die toezicht hield op de drie Amerikaanse en Europese Disney-resorts, is vertrokken.

ZIE OOK: Twee medewerkers Disneyland Paris vergeten tijdens evacuatie attractie

Reacties