Walibi Holland

Walibi Holland past act met levende dieren aan na kritiek

08-10-2019, 14:35 uur | Reacties

Walibi Holland heeft besloten om veranderingen door te voeren bij een act met levende dieren. Tijdens familie-evenement Halloween Spooky Days kunnen bezoekers reptielen, amfibieën en spinnen aanraken en vastpakken. Daar kwam afgelopen weekend veel commentaar op.

De dieren bevinden zich in een kraampje in de griezelzone Firepit. Het gaat om wurgslangen in rieten bakken en agressieve, giftige spinnen en een pad in enkele terraria. Op Facebook en Twitter wemelt het inmiddels van de negatieve reacties van dierenvrienden. Zij noemen het entertainment "onverantwoord" en "schandalig".


ZIE OOK: Fright Nights te eng? Nu ook Halloween voor kinderen in Walibi

"Het kan echt niet dat jullie met tropische dieren buiten staan met deze temperaturen", klaagt Patricia Toet op de Facebook-pagina van het attractiepark. "Dit is echt dierenmishandeling!" Vanya Scheide laat weten: "Dit is zeer stressvol voor de dieren. Ze zullen zeker lichamelijk last krijgen." Danny van der Weel: "Men kan zonder begeleiding de slangen en spinnen pakken. Dit mag van mij wel direct stoppen."

Regen
"Supertriest dat er vogelspinnen en slangen buiten gezet worden als het 10 graden is", oordeelt Lisanne Dekker. "Er zullen de nodige stappen ondernomen worden", dreigt Ivano Piotti. "Walibi Holland, waar zijn jullie mee bezig?", vraagt Diana Uiterwaal zich af. Ze is boos dat er weinig toezicht wordt gehouden op de dieren. "Slangen en spinnen worden gewoon aan elkaar doorgegeven in de regen. Arme beestjes."

Jasper Rosman heeft zelf naar eigen zeggen meerdere spinnen en reptielen. Over één van de vogelspinnen zegt hij: "Als de theraphosa stirmi het op zijn heupen krijgt en met brandhaartjes gaat strooien of bijt, dan ben je meteen klaar met je dagje Walibi. Dan kun je de komende uren je ogen spoelen. Dom, dom, dom. Echt heel erg onverantwoord." Een tijgerpython buiten in een mand laten liggen, lijkt hem ook niet verstandig. "Dat zijn dat beest zijn laatste dagen geweest. Gegarandeerd luchtweginfectie."

Professional
Walibi is op de hoogte van de commotie, laat een woordvoerder aan Looopings weten. Hij beweert dat de beesten wel degelijk goed verzorgd worden. "De dierenbegeleider is een professional en een enorme dierenliefhebber."

Toch neemt het pretpark aanvullende maatregelen. Het toezicht wordt aangescherpt. "De dieren krijgen een andere plek in het gebied", vertelt de voorlichter aan Looopings. "Ze komen achter een hek te staan. Bezoekers kunnen straks alleen bij de dieren als dat van de begeleider mag."

Gesloten
Walibi is deze week tot en met donderdag gesloten. Halloween Spooky Days vindt nog plaats op alle dagen tussen vrijdag 11 oktober en zondag 27 oktober, van 10.00 tot 17.00 uur.ZIE OOK: Video: Efteling-show Raveleijn stilgelegd na protest van dierenactivisten

Reacties