Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: Walibi Holland presenteert nieuwe scare zones van Halloween Fright Nights 2019

06-10-2019, 16.00 uur

In Walibi Holland zijn de Halloween Fright Nights 2019 zaterdagavond officieel begonnen. Een vijftien minuten durende video van Looopings brengt het populaire horrorfestival uitgebreid in beeld. Hoogtepunt is dit jaar de nieuwe scare zone Eddie's Festival of Freaks, gelegen op een nieuwe locatie achter mega coaster Goliath.

Het gebied is goed voor een doorlopend entertainmentprogramma met zang, dans, acrobatiek en komische acts. Verder zijn in Eddie's Festival of Freaks een kermisspookhuis, twee discotheken, een rodeostier, een interactief luik en eetkramen te vinden. Zangeres Emmaly Brown, bekend van The Voice of Holland, treedt er elke avond op. Van tijd tot tijd laat mascotte Eddie de Clown zich zien. Hij deinst er uiteraard niet voor terug om zijn publiek op de hak te nemen.

Ook nieuw zijn de scare zones Nightmares, Tangled Twigs en Villains. In Nightmares, op de plek van kindergedeelte Walibi Play Land, komen kinderlijke nachtmerries tot leven. Een gruwelijke tandenfee, een onheilspellende houten pop en een huilende baby stelen er de show. Verder jaagt een clown die uit een doos springt voorbijgangers de stuipen op het lijf.

Game Over
Tangled Twigs is een vrij klein gebied in de buurt van de nieuwe hybrid coaster Untamed. Daar lopen onder meer boomachtige wezens en een druïde rond. Villains -bij de Space Shot - borduurt voort op de oude scare zone Game Over. In plaats van karakters uit computerspellen koos Walibi dit keer voor zelfbedachte slechteriken uit de wereld van superhelden.

De zes spookhuizen Jefferson Manor, The Villa, Psychoshock, Haunted Holidays II, The Clinic en Below ondergingen alleen kleine aanpassingen. Zo zijn The Villa en Psychoshock voorzien van een nieuwe scène. De bestaande scare zones Pirate's Cove, Firepit en Twisted Hellfire en walkthrough Campsite of Carnage maken het halloweenaanbod compleet.

200.000 bezoekers
Halloween in Walibi Holland ontpopt zich steeds meer tot een echt festival, met naast horrorattracties en acteurs bijvoorbeeld ook meerdere podia met dj's en optredens van een metalband. Het pretpark verwelkomt tijdens de Fright Nights meer dan 200.000 bezoekers, vertelde marketingdirecteur Marc Guffens onlangs in een interview met Looopings. Dat zijn gemiddeld ruim 16.000 bezoekers per dag, met uitschieters naar 23.000 man.

Er zijn na dit weekend nog tien Halloween Fright Nights-dagen, op elke vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 27 oktober, plus donderdag 24 oktober. Tickets zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. De entreeprijs kan per dag verschillen. Voor de spookhuizen moeten aparte kaarten gekocht worden. Overdag staat een kindvriendelijk evenement op het programma.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be