Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Oeps: Disneyland Paris introduceert nieuw ijsje bij gesloten restaurant

03-10-2019, 12.10 uur | ReactiesBeeld: ED92

Disneyland Paris neemt 'limited edition' wel erg letterlijk. Speciaal voor Halloween heeft Disney namelijk een gloednieuw, exclusief ijsje geïntroduceerd dat letterlijk nergens te verkrijgen is. Jafar's Ice-Scream zou deze maand te koop moeten zijn bij ijssalon Fantasia Gelati in themagebied Fantasyland, maar het restaurantje blijft de hele maand gesloten.

Bij de balie van Fantasia Gelati staat wel een reclamebord voor het nieuwe griezelijsje, dat bestaat uit ijs met vanillesmaak, cassis-saus en snoepjes. Wie daar zin in heeft, komt bedrogen uit. De officiële openingskalender verraadt dat de ijssalon de komende periode op geen enkele dag geopend zal zijn.

Kennelijk is er iets misgegaan in de interne communicatie. "Vanochtend wordt het reclamebord weggehaald", vertelt een Disney-woordvoerder aan Looopings. Het geadverteerde product zal niet te koop zijn in Disneyland Paris.

Ook dicht
Wel wordt er tijdens Disney's Halloween Festival een vergelijkbaar ijsje - maar dan met bolletjes - aangeboden bij The Gibson Girl Ice Cream Parlour in Main Street. Dat etablissement is momenteel ook dicht. De ijssalon gaat alleen open op weekenddagen en tijdens de herfstvakantie, van 19 oktober tot en met 3 november.

Van de 28 verschillende eetgelegenheden in de Disney-parken zijn er op dit moment elf gesloten. In de meeste gevallen gaat het om bezuinigingsmaatregelen. Disneyland geeft zelf liever een andere uitleg: de restaurants zouden dicht zijn "om de wensen van onze gasten te kunnen blijven overtreffen".

Meer Disneyland Paris