Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany start Halloween Horror Festival met nieuw spookhuis

03-10-2019, 14.22 uur

In Movie Park Germany barst vandaag het Halloween Horror Festival los. De komende vijf weken staat het Duitse pretpark op 23 dagen in het teken van Halloween, met vier scare zones, zeven spookhuizen, een walkthrough in de openlucht, een 4D-horrorfilm, twee voorstellingen en een slotshow met vuurwerk en muziek.

Het nieuwste haunted house heet Project Ningyo. Bezoekers betreden een gigantische filmstudio waar zich een merkwaardig bedrijf gevestigd heeft. In onheilspellende laboratoria wordt een geheim jeugdserum ontwikkeld dat zorgt voor eeuwige schoonheid. Looopings kreeg gisteren alvast een voorproefje.

Gaandeweg ontdekken gasten het geheim achter het bedrijf, met scènes die steeds bloederiger en gruwelijker worden. Project Ningyo neemt de plaats in van het oude spookhuis Deathpital. Het concept werd ontwikkeld in samenwerking met de Belgische firma Production Pirates. Toegang is inbegrepen bij een entreekaartje, maar men werkt wel voor het eerst met een betaald voorrangssysteem.

Walking Dead
De andere spookhuizen hebben de namen Insidious: Chapter 2, Circus of Freaks, Slaughterhouse, Hostel, The Walking Dead Breakout en Wrong Turn. Voor de laatste twee huizen moeten aparte tickets gekocht worden voor respectievelijk 6 euro en 5 euro, de rest van de belevingen is gratis. De walkthrough wordt Campout genoemd.

Movie Park heeft aangekondigd The Walking Dead Breakout - gewoonlijk ook geopend buiten de halloweenperiode - volgend jaar niet terug zal keren. "De licentie loopt af en het merk The Walking Dead is niet meer zo populair als voorheen", vertelt projectleider Manuel Prossotowicz aan Looopings. "Dit is dus de laatste kans."

Ice Age
Het vorig jaar geopende loopspookhuis Wrong Turn bevindt zich in de oude vaargeul van de verdwenen bootjesdarkride Ice Age Adventure. Vorig jaar was dat haunted house nog gratis. "Maar we zien onszelf genoodzaakt om dit jaar te werken met betaalde tickets", legt Prossotowicz uit.

"Enerzijds om lange rijen te voorkomen, want sommige bezoekers gingen er meerdere keren in. En anderzijds om de hoge financiële kosten te compenseren." Bij Wrong Turn wordt gewerkt met interactieve lantaarns. "Het gebeurt helaas dat gasten de lantaarns kapotmaken of mee naar huis nemen."

Horrorfilm
Ook nieuw is It: The 4D Experience in het het Roxy-theater. Toeschouwers zien een achttien minuten durende samenvatting van horrorfilm It uit 2017, met speciale effecten als wind, bewegende stoelen en knipperende lichten. De film is nagesynchroniseerd in het Duits.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be