Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Grieks meisje overleden omdat attractie te hard draaide

02-10-2019, 17.41 uur

Een 14-jarig meisje is eind augustus om het leven gekomen in het Griekse Almyros. Nu blijkt dat de attractie waarin ze zat veel te snel ging. Volgens Griekse media vond het incident plaats bij een vliegend tapijt.

Op fotomateriaal is een ander soort attractie zichtbaar. Daar zou het slachtoffer tegenaan gevlogen zijn.

De tiener gleed tijdens de rit van de zitting en kwam op de grond terecht. Ze is onmiddellijk naar het lokale ziekenhuis gebracht, maar artsen konden niets meer voor haar betekenen.

Vergunning
Uit onderzoek blijkt dat de attractie veel te hard draaide. De motor was opgevoerd. Ook was de vergunning niet geldig. Die werd verstrekt door de gemeente, maar had door de nationale overheid uitgegeven moeten worden.

De 73-jarige eigenaresse van de attractie is aangeklaagd.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be