Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Parade met Disney-figuren in Plopsaland De Panne

07-10-2019, 16.20 uur

Studio 100-karakters als Mega Mindy, Maya de Bij en Wickie de Viking hebben afgelopen weekend gezelschap gekregen van tientallen Disney-figuren. Ter gelegenheid van een speciaal evenement verwelkomde Plopsaland De Panne 110 cosplayers. Zij gingen met bezoekers op de foto en mochten meedoen met de Plopsa Parade.

Het jaarlijkse evenement Cars & Coasters draaide oorspronkelijk om bekende filmauto's die verspreid over het Vlaamse attractiepark worden neergezet. Sinds enkele jaren zijn ook steeds meer cosplayers van de partij. Zo kon het zaterdag en zondag voorkomen dat bezoekers van Plopsaland plotseling Disney-prinsessen, Marvel-superhelden en Star Wars-schurken tegen het lijf liepen.

Plopsaland vindt het geen probleem om de auteursrechtelijk beschermde karakters van de concurrent in te zetten. "Het zijn toegewijde cosplayers die uit eigen beweging verkleed naar het park komen", legt een woordvoerder uit. "Zij doen dit vrijwillig. Wij vinden dat leuk, maar we maken geen reclame voor de meet-and-greets. Op onze affiches zul je deze figuren niet tegenkomen."

Reguleren
De voorlichter begrijpt de verwarring die kan ontstaan bij pretparkfans. "Maar zij moeten inzien dat wij gewoon een evenementenlocatie zijn waar mensen vrij zijn om verkleed naartoe te komen. Dat is zo gegroeid. Eerst kwamen er vijf cosplayers, daarna tien. Nu zijn het er zo veel dat we het moeten reguleren."

Naast Plopsaland organiseert ook Movie Park Germany tegenwoordig een jaarlijks cosplay-evenement met Disney-figuren. Walibi Holland zette voorgaande jaren nog personages van Disney en Nintendo in tijdens Halloween, maar daar is men nu mee gestopt. In Walibi ging het echter om betaalde acteurs in plaats van vrijwillige cosplayers.Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be