Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Traumatica in Europa-Park: exclusieve halloweenavonden met vijf spookhuizen

07-10-2019, 20.40 uur

Het halloweenseizoen van Europa-Park is in volle gang. Naast een familievriendelijk griezelfeest in het attractiepark vindt er op 21 dagen een speciaal horrorevenement plaats: Horror Nights - Traumatica. Op een apart terrein aan de rand van het park kunnen bezoekers vijf spookhuizen, drie scare zones en twee shows ontdekken.

Het achtergrondverhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waar rivaliserende groepen tegen elkaar strijden. Mascotte is de sensuele Myra Moon Mistress. De verschillende haunted houses, ontworpen en gebouwd door de Nederlandse Leisure Expert Group, heten The Fallen, The Pack, Resistance, Ghouls en Shadows.

De laatste twee spookhuizen hebben dit jaar een nieuwe invulling gekregen. Verder zijn er de drie scare zones No Man's Land, Hunting Ground en Frontline en twee shows. Het station van waterachtbaan Poseidon wordt na zonsondergang omgebouwd tot een discotheek, de Vampire's Club.

Achtbanen
Bezoekers betreden het horrorevenement via een aparte ingang, bereikbaar via een looproute vanaf de reguliere parkeerplaats. Een handjevol attracties is 's avonds geopend: de achtbanen Pegasus en Matterhorn Blitz, darkride Abenteuer Atlantis en madhouse Fluch der Kassandra.

Traumatica duurt van 18.45 tot 23.00 uur. Er moeten aparte entreebewijzen voor gekocht worden. Die kosten online 34 euro, inclusief toegang tot de spookhuizen. Een ticket inclusief een voorrangspas voor de spookhuizen kost 74,50 euro. Op zaterdagen geldt er een toeslag van 1 euro. Wie ter plaatse kaartjes koopt, is 2 euro extra kwijt.

Pikkedonker
Helemaal nieuw is de Not-Alone Experience, voor 249 euro per persoon. Daarmee krijgen bezoekers ook toegang tot een exclusieve vip-bar. Verder mogen ze de twee spookhuizen Ghouls en Shadows in het pikkedonker beleven.

Er geldt voor het eerst een strikte minimumleeftijd van 16 jaar. Gasten van de Vampire's Club moeten 18 jaar of ouder zijn. Per avond worden dit jaar maximaal 3500 tickets verkocht. Eerder lag het maximum nog op 5000 tickets.

Parade
Wie overdag in Europa-Park is, kan tijdens de halloweenperiode alvast één spookhuis bezoeken: Bloody Mary's Mansion in het Engelse themagebied. Het Duitse pretpark is aangekleed met duizenden strobalen en maïsplanten en ruim 180.000 pompoenen. Ook zijn er verschillende shows, een halloweenparade en een expositie met zandsculpturen.Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be