Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Europa-Park

Hilarisch filmpje uit Europa-Park gaat viral: champagnetoren stort in

29-09-2019, 00:27 uur | Reacties

Een oud videofragment uit het Duitse attractiepark Europa-Park wordt plotseling massaal gedeeld. In een tv-reportage uit 2012 is te zien dat de officiële opening van een nieuw hotel niet helemaal vlekkeloos verloopt. Een cameraploeg brengt in beeld hoe een enorme toren van champagneglazen instort.

"Over twee minuten arriveren de eerste gasten", zegt een voice-over. "Dan kun je geen chaos gebruiken." Vervolgens is te zien hoe de glazen één voor één kapotvallen op de grond. Medewerkers blijven rustig. "Oké", reageert een manager kortaf.


ZIE OOK: Europa-Park liet achtbaanontwerp afhangen van bowlingwedstrijd

De video werd zeven jaar geleden gemaakt, bij de opening van themahotel Bell Rock. Nadat de 23 minuten tv-documentaire deze maand op YouTube verscheen, gingen internetsites en tv-zenders met het fragment aan de haal. Zo kwam het komische filmpje afgelopen week voorbij tijdens RTL Boulevard op RTL 4. Ook humorsite 9GAG deed een duit in het zakje.

De volledige reportage staat op YouTube. Het stuk met de champagneglazen begint na 19:05 minuten.ZIE OOK: Hilarisch vakantiekiekje: vlot gebouwd van bootjes Europa-Park

Reacties