Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen houdt vast aan 'tijdelijke' directeur

29-09-2019, 15:41 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft een 'tijdelijke' directeur bereid gevonden om langer te blijven hangen. Erik van Engelen werd een jaar geleden aangesteld als interim-directeur. Hij zou eigenlijk slechts een paar maanden actief zijn, om zo orde op zaken te stellen bij het verlieslijdende Drentse dierenpark.

Afgelopen voorjaar werd al bekend dat Van Engelen tot het einde van 2019 in dienst zou blijven. Nu is duidelijk dat de directeur ook in 2020 de scepter zal zwaaien over de dierentuin in Emmen. "Ik ben blij dat het plan wat we vorig jaar gepresenteerd hebben tot mooie resultaten leidt", zegt hij in een persbericht. "Ik kijk uit naar de verlenging van de samenwerking."


ZIE OOK: Wildlands Emmen heeft nieuwe tijdelijke directeur

Onder Van Engelen vaart Wildlands een andere koers, met zowel bezuinigingen als investeringen. Verschillende personeelsleden werden ontslagen. Tegelijkertijd kwam er geld voor het verbeteren van de infrastructuur en het toevoegen van diersoorten. Op den duur moet het park winst gaan maken. In 2018 noteerde men nog een verlies van ruim 8 miljoen euro.

Stabiliteit
Voorzitter van de raad van commissarissen Henk Jan Meijer is blij dat Van Engelen voorlopig aanblijft. "Dit zorgt voor stabiliteit binnen de organisatie zodat Wildlands de huidige koers kan vasthouden en er continue doorontwikkeld kan worden", meldt hij.

ZIE OOK: Wildlands blijft verbouwen: meer dieren, maar attractie verdwijnt

Reacties