Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris promoot vernieuwde versie Tower of Terror met bijzondere videoclip

29-09-2019, 13.38 uur

Disneyland Paris heeft de populaire attractie The Twilight Zone Tower of Terror onder handen genomen. Bezoekers kunnen nu drie nieuwe verhaallijnen ontdekken in het duistere Hollywood Tower Hotel. Om de aanpassingen kracht bij te zetten, ontwikkelde Disney een speciale videoclip.

De ruim tweeënhalve minuut durende clip werd na sluitingstijd opgenomen in de attractie. Omdat het verhaal zich afspeelt in 1939, moesten de ouderwetse en vervallen decors tijdelijk opgeknapt en schoongemaakt worden. Daar waren vijftig personen voor nodig.

"De opnames namen drie nachten in beslag", laat een woordvoerder weten. "Elke ochtend was het een uitdaging om ervoor te zorgen dat bezoekers niets zouden merken van de opnames die 's nachts hadden plaatsgevonden."

Themalied
Het nummer in de clip - Are You Brave Enough? van Disney-componist Scott Erickson - is dit jaar het themalied van Halloween in Disneyland Paris. In deze versie is ook de beroemde melodie van de tv-serie The Twilight Zone verwerkt.

De aangepaste versie van Tower of Terror heet A New Dimension of Chills. Het gaat om een permanente verandering, die ook actief blijft na het halloweenseizoen. De drie liftschachten in de attractie zijn elk voorzien van een nieuw verhaal met een bijbehorend ritprogramma. De rit is een stuk spectaculairder geworden, met horroreffecten, videoprojecties en veel meer valsequenties.

Bliksem
In de linker schacht draait het verhaal The Malevolent Machine. De middelste lift staat in het teken van The Shaft Creatures. Wie in de rechter lift stapt, ontdekt The 5th Dimension. Een deel van de aanpassingen was de afgelopen weken al te beleven. In alle nieuwe verhalen speelt een klein meisje de hoofdrol. Zij zou op mysterieuze wijze verdwenen zijn toen het hotel in 1939 werd getroffen door de bliksem.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be