Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Stoelendans bij Disney: nieuwe regiodirecteur voor Disneyland Paris

26-09-2019, 11.49 uur

Disneyland Paris krijgt een nieuwe regiodirecteur. Tot nu rapporteerde directrice Natacha Rafalski rechtstreeks aan haar voorganger Catherine Powell, die toezicht hield op alle drie de Amerikaanse en Europese Disney-resorts. Eerder deze week werd bekend dat Powells functie verdwijnt.

Tegelijkertijd wijzigt de managementstructuur binnen de pretparkafdeling van Disney. Voortaan wordt Disneyland Paris in de gaten gehouden door Michael Colglazier, nu al verantwoordelijk voor de Aziatische resorts: Tokyo, Hong Kong en Shanghai. Ook de twee Amerikaanse resorts krijgen nieuwe toezichthouders.

Disneyland Paris hoort managementtechnisch gezien vanaf nu dus bij de Aziatische Disney-parken. Groot verschil met Tokyo Disney Resort, Hong Kong Disneyland Resort en Shanghai Disney Resort is wel dat Disneyland Paris volledig eigendom is van het Amerikaanse moederbedrijf The Walt Disney Company.

Animal Kingdom
Colglazier werkt al dertig jaar voor Disney. Eerder was de Amerikaan onder meer adjunct-directeur van Disney's Animal Kingdom in Florida en het Disneyland Resort in Californiƫ. Hij rapporteert aan Bob Chapek, hoofd van de afdeling Parks, Experiences and Products.

Het vertrek van Catherine Powell kwam vrij onverwachts. In een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC ontkent Chapek dat Powell is weggestuurd vanwege tegenvallende bezoekersaantallen in de Amerikaanse parken. Hij beweert dat haar taak er simpelweg op zat. "Wat vijf jaar had kunnen duren, is in achttien maanden gelukt." Het vertrek van Powell zou een "gezamenlijke beslissing" zijn.

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be