Efteling

Efteling verklapt: deze namen had de Bob ook kunnen krijgen

26-09-2019, 13:58 uur | Reacties

Dat de bobsleebaan in de Efteling simpelweg Bob werd genoemd, was bij de bouw van de attractie nog geen uitgemaakte zaak. Toen overwoog het sprookjespark een groot aantal andere namen voor de bobbaan. Dat onthult de Efteling in een nieuwe YouTube-video over de geschiedenis van de Bob.

Voor de familieattractie had de Efteling onder andere de namen Olympic Bob, Swiss Bob, Tijger Bob en Turbo Bob in gedachten. Ook varianten zonder Bob in de naam passeerden de revue. Zo maakte de term Silver Fox kans. Verder was de naam IJsvogel een serieuze optie.


ZIE OOK: Video: Efteling-fans vieren feest bij allerlaatste ritje in de Bob

Uiteindelijk ging de Efteling voor de meest simpele mogelijkheid: Bob. Toch werd die naam, zeker in de beginjaren, niet overal even consequent gehanteerd. Op wegwijzers in het park stond bijvoorbeeld jarenlang Swiss Bob.

Ouderdom
Na meer dan 34 jaar kwam er deze maand een einde aan de bobbaan. De attractie kampte al geruime tijd met ouderdomskwalen. Vanwege hardnekkige technische problemen was de Bob de afgelopen jaren regelmatig voor langere periodes gesloten.ZIE OOK: De laatste loodjes: Bob in de Efteling bijna helemaal verdwenen

Reacties