Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verklapt: deze namen had de Bob ook kunnen krijgen

26-09-2019, 13.58 uur

Dat de bobsleebaan in de Efteling simpelweg Bob werd genoemd, was bij de bouw van de attractie nog geen uitgemaakte zaak. Toen overwoog het sprookjespark een groot aantal andere namen voor de bobbaan. Dat onthult de Efteling in een nieuwe YouTube-video over de geschiedenis van de Bob.

Voor de familieattractie had de Efteling onder andere de namen Olympic Bob, Swiss Bob, Tijger Bob en Turbo Bob in gedachten. Ook varianten zonder Bob in de naam passeerden de revue. Zo maakte de term Silver Fox kans. Verder was de naam IJsvogel een serieuze optie.

Uiteindelijk ging de Efteling voor de meest simpele mogelijkheid: Bob. Toch werd die naam, zeker in de beginjaren, niet overal even consequent gehanteerd. Op wegwijzers in het park stond bijvoorbeeld jarenlang Swiss Bob.

Ouderdom
Na meer dan 34 jaar kwam er deze maand een einde aan de bobbaan. De attractie kampte al geruime tijd met ouderdomskwalen. Vanwege hardnekkige technische problemen was de Bob de afgelopen jaren regelmatig voor langere periodes gesloten.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be