Efteling

De laatste loodjes: Bob in de Efteling bijna helemaal verdwenen

25-09-2019, 22:14 uur | Reacties

De Bob in de Efteling blaast de laatste adem uit. Van de 34 jaar oude bobsleebaan is inmiddels bijna niets meer over. Na drieënhalve week slopen staat nog één gedeelte met een zogeheten brake run en twee bochten overeind.

In een deel van de resterende baan zit al een grote scheur. Het is een kwestie van tijd voor de volledige stalen goot met de grond gelijk gemaakt is. Ondertussen treft men al voorbereidingen voor het plaatsen van de fundering voor familieachtbaan Max & Moritz. De opvolger van de Bob gaat in het voorjaar van 2020 open.


ZIE OOK: Efteling toont per ongeluk bouwtekeningen van nieuwe achtbaan

Daarnaast staat de voorgevel van het oude stationsgebouw in de steigers. Een stalen constructie verraadt op welke plek het gebouw wordt uitgebreid. Ook bij de muur richting de uitgang - waar een Tiroler Holle Bolle Gijs om papier vraagt - zijn nu steigers te vinden. Op een opvallend bouwhek wordt alvast reclame gemaakt voor Max & Moritz.

Fabrikant
De Efteling heeft ervoor gekozen om de Bob te verwijderen omdat de attractie versleten was. Opnieuw bouwen was geen optie: de oorspronkelijke fabrikant maakt vandaag de dag geen bobsleebanen meer. Op zondag 1 september vond het allerlaatste ritje plaats.ZIE OOK: Foto's: Efteling sloopt ingang van Bob

Reacties