Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland gooit planning om: nieuwe achtbaan komt al in 2021

24-09-2019, 18.26 uur

Een spectaculaire nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne opent eerder dan verwacht. Het Vlaamse pretpark wil een zogeheten 'xtreme spinning coaster' bouwen: een heftige achtbaan met draaiende karretjes en inversies. Tot nu toe was het de bedoeling dat de attractie pas ná 2021 zou openen.

Vandaag blijkt dat men de planning heeft omgegooid. De extreme achtbaan staat nu gepland voor seizoen 2021. Dat bevestigen verschillende ingewijden aan Looopings na het bijwonen van een presentatie van Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. De sensationele coaster is dus hoogstwaarschijnlijk al binnen twee jaar af.

De verschuiving houdt ook in dat een overdekt themagebied rond clown Bumba noodgedwongen later opengaat. Die uitbreiding was eerder bedoeld voor 2020. Onlangs werd het project uitgesteld tot 2021. Dat wordt nu op zijn vroegst 2022.

Spanning
Plopsa wil er zelf nog niets over kwijt, laat een woordvoerder aan Looopings weten. "Wij houden iedereen nog even in spanning", zegt hij. Looopings kon de komst van de spinning coaster vorige maand als eerste melden. Plopsa heeft het bericht nog niet officieel bevestigd.

Door het openingsjaar van de spinning coaster naar voren te halen, gaat Plopsaland nu rechtstreeks de strijd aan met Walibi Belgium. Dat pretpark kondigde eerder al aan een opzienbarende mega coaster te willen openen in 2021. Het zou de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux moeten worden.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be