Efteling

Efteling doet beroep op oude bekende voor nieuw sprookje

23-09-2019, 20.09 uur | ReactiesFoto: @Eftel_Bolica

Het nieuwe sprookje van de Efteling krijgt een bijzondere vertelstem. Tot nu toe beweerde het attractiepark dat er bij De Zes Zwanen niet gesproken zou worden. Nu blijkt dat er wel degelijk een voice-over komt. Daarvoor heeft de Efteling een beroep gedaan op een oude bekende.

Niemand minder dan Efteling-legende Wieteke van Dort sprak de tekst van het nieuwe sprookje in dichtvorm in. De 76-jarige actrice, cabaretière en zangeres is al jaren te horen als de stem van Roodkapje, De Rode Schoentjes, Raponsje en de put van Vrouw Holle. Daarnaast leende Van Dort haar stem aan de heks bij Hans en Grietje.


ZIE OOK: Nieuw Efteling-sprookje is bijna af: zwanen strijken neer in Sprookjesbos

Dat De Zes Zwanen een verteld verhaal krijgt, is opvallend. Eerder zei hoofdingenieur Stefany van den Dries: "Er wordt niet gesproken in dit sprookje, zodat het ook begrijpelijk is voor onze internationale gasten."

Vaartocht
Vanwaar de ommezwaai? "Daarmee werd de vaartocht bedoeld die bezoekers kunnen maken op de rug van één van de zwanen", laat een woordvoerster aan Looopings weten. "Tijdens het varen zal er geen sprookje voorgelezen worden." Wie ervoor kiest om het slot al wandelend te betreden, hoort Van Dort wel.

Efteling-huiscomponist René Merkelbach componeerde speciale muziek voor het tafereel. Ook komen er subtiele geluidseffecten. Komend weekend vindt de opening plaats. Deze week zijn er al previews voor abonnementhouders en journalisten.

ZIE OOK: Bijzondere foto's: binnenkijken bij nieuw Efteling-sprookje De Zes Zwanen

Reacties