Nieuws

Nieuw boerderijpretpark in Italië gaat binnenkort open

26-09-2019, 20:35 uur | Reacties

In Noord-Italië wordt gebouwd aan een nieuw pretpark dat draait om het boerderijleven. De trekpleister, die Luna Farm gaat heten, wordt ontwikkeld door de Italiaanse attractiebouwer Zamperla. Verspreid over 6500 vierkante meter komen vijftien verschillende attracties. Eind dit jaar moet de opening plaatsvinden.

Zamperla is bekend als de fabrikant van kleinschalige familieattracties in parken als Attractiepark Slagharen, Walibi Holland, Avonturenpark Hellendoorn en Plopsaland De Panne. Het bedrijf runt nu al een eigen pretpark, namelijk het beroemde Luna Park op Coney Island in New York. Daar komt binnenkort Luna Farm bij.


ZIE OOK: Smakelijk dagje uit: Italië krijgt themapark voor foodies

De bouw kost 11 miljoen euro. Het nieuwe park wordt onderdeel van het in 2017 geopende themapark FICO Eataly World. Daar zijn nu nog vooral interactieve belevingen en restaurants te vinden. Echte pretparkattracties ontbreken. Dankzij de komst van Luna Farm komt daar verandering in.

Interactief
Het park krijgt niet alleen klassieke rides, maar ook virtualreality-attracties. Die worden ontwikkeld door Z+, een zusterbedrijf van Zamperla dat zich toespitst op interactiviteit en digitale innovaties.

Wie benieuwd is naar de voortgang van de bouw, kan tot half oktober elk weekend een gratis rondleiding volgen op de bouwplaats.ZIE OOK: Gemeente wil 32 miljoen euro investeren in voedselpretpark

Reacties