Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
FICO Eataly World

Nieuw boerderijpretpark in Italië gaat binnenkort open

26-09-2019, 20.35 uur

In Noord-Italië wordt gebouwd aan een nieuw pretpark dat draait om het boerderijleven. De trekpleister, die Luna Farm gaat heten, wordt ontwikkeld door de Italiaanse attractiebouwer Zamperla. Verspreid over 6500 vierkante meter komen vijftien verschillende attracties. Eind dit jaar moet de opening plaatsvinden.

Zamperla is bekend als de fabrikant van kleinschalige familieattracties in parken als Attractiepark Slagharen, Walibi Holland, Avonturenpark Hellendoorn en Plopsaland De Panne. Het bedrijf runt nu al een eigen pretpark, namelijk het beroemde Luna Park op Coney Island in New York. Daar komt binnenkort Luna Farm bij.

De bouw kost 11 miljoen euro. Het nieuwe park wordt onderdeel van het in 2017 geopende themapark FICO Eataly World. Daar zijn nu nog vooral interactieve belevingen en restaurants te vinden. Echte pretparkattracties ontbreken. Dankzij de komst van Luna Farm komt daar verandering in.

Interactief
Het park krijgt niet alleen klassieke rides, maar ook virtualreality-attracties. Die worden ontwikkeld door Z+, een zusterbedrijf van Zamperla dat zich toespitst op interactiviteit en digitale innovaties.

Wie benieuwd is naar de voortgang van de bouw, kan tot half oktober elk weekend een gratis rondleiding volgen op de bouwplaats.



Meer FICO Eataly World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be