Walibi Holland

Directrice Walibi Holland krijgt 'enorme hoofdpijn' van eigen achtbaan

17-09-2019, 19.43 uur | Reacties

Wie denkt dat de directrice van Walibi Holland dolgraag in alle achtbanen stapt, heeft het mis. Sterker nog: één van de achtbanen in het pretpark mag van haar wel afgebroken worden. Dat vertelde Mascha van Till, die sinds 2008 de scepter zwaait over Walibi, afgelopen weekend tijdens een vraag-en-antwoordsessie met fans.

Een aanwezige fan vroeg Van Till of boomerang coaster Speed of Sound binnenkort weggehaald zou worden. Daarop antwoordde de directrice onomwonden: "Als het aan mij ligt wel, want ik hou er niet van. Ik krijg altijd enorme hoofdpijn van de laatste bocht achteruit."


ZIE OOK: Directrice Walibi Holland wil van attractie af

Daarmee bedoelde ze de laatste dubbele inversie in de baan, die achterwaarts afgelegd wordt. Van Till voegde er nog wel aan toe dat er geen plannen zijn om Speed of Sound daadwerkelijk te slopen.

Nieuwe trein
Saillant detail is dat de achtbaan onder leiding van Van Till in gebruik genomen is. De coaster - die eerder La Via Volta heette - was van 2007 tot en met 2010 gesloten. De Walibi-directrice heropende de attractie in 2011, met een nieuw kleurenschema, een nieuwe naam en een nieuwe trein met muziek.

Mascha van Till is niet vies van een beetje zelfkritiek. Vorig jaar gaf ze nog aan dat ook oldtimerbaan Le Tour des Jardins (2000) wat haar betreft wel uit het park verwijderd mag worden. Zelf zit de bazin al elf jaar op haar plek.

ZIE OOK: Bezoekersaantal Walibi Holland opnieuw gedaald in 2018

Reacties