Walibi Holland

Walibi Holland vernieuwt themagebied in 2020: eerste ontwerpen

14-09-2019, 10:41 uur | Reacties

Walibi Holland gaat volgend jaar opnieuw een themagebied opknappen. In 2020 krijgt de Speed Zone, met onder andere freefall tower Space Shot, enterprise G-Force en mega coaster Goliath, een make-over. Daarover heeft Walibi-directrice Mascha van Till zojuist een tipje van de sluier opgelicht tijdens een bijeenkomst met fans.

Eén van de veranderingen wordt het aanpassen van de bestaande kinderattractie Space Kidz. Walibi gaat de kleine vrijevaltoren aankleden als een autogarage, waarbij de bezoekers plaatsnemen op de bumper van een klassieke zwarte wagen. Op de attractie verschijnt de term 'Service Station', blijkt uit een nieuw ontwerp.


ZIE OOK: Foto's: Walibi laat natuur de vrije loop in nieuw themagebied Wilderness

Of dat ook de nieuwe naam wordt, staat nog niet vast. Space Kidz is een attractie van het type 'happy tower', gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa. De opening vond plaats in 2000.

Vangrail
Verder verschijnt in het parkdeel ook een moderne rode toegangspoort met een logo. Aan de zijkant van de paden is een vangrail zichtbaar. Walibi ging voor het project in zee met het gespecialiseerde ontwerpbedrijf Leisure Expert Group. Dezelfde firma werkte eerder al mee aan het vernieuwde themagebied Wilderness, met de nieuwe achtbaan Untamed.

Hoe de rest van de Speed Zone eruit komt te zien, maakt Walibi later bekend. Sinds 2017 knapt het pretpark jaarlijks een themadeel op. De operatie wordt door directrice Van Till 'Festivalization' genoemd.ZIE OOK: Halloween Fright Nights in Walibi: dit jaar vier nieuwe scare zones

Reacties