Disneyland Paris

Zorgwekkende foto: Hyperspace Mountain in Disneyland Paris ontspoord

13-09-2019, 09:56 uur | Reacties

Op social media is een foto opgedoken van een merkwaardig incident bij achtbaan Hyperspace Mountain in Disneyland Paris. De alarmerende afbeelding toont hoe een trein is gaan rijden toen een wissel nog niet omgezet was. Daardoor is een karretje deels van de baan af gereden.

In theorie zou dat nooit mogen gebeuren, omdat zoiets voor zeer gevaarlijke situaties kan zorgen. Er zaten voor zover bekend geen passagiers in de trein.


ZIE OOK: Trein Big Thunder Mountain in Disneyland Paris ontspoord

De herkomst van de verontrustende foto is niet bekend. Ook is niet duidelijk wanneer het voorval plaatsvond. Een Disney-woordvoerder wil niet inhoudelijk reageren op vragen van Looopings. "Wij geven hier geen commentaar op, omdat het zich achter de schermen heeft afgespeeld", zegt hij.

Mission 2
Hyperspace Mountain opende in 1995 als Space Mountain: De la Terre à la Lune. Na een renovatie in 2005 heette de attractie een tijdlang Space Mountain: Mission 2. Tegenwoordig heeft de attractie een Star Wars-thema. Sinds 2017 staan er nieuwe treinen op de baan van de Nederlandse bouwer Vekoma.

Het is niet de eerste keer dat een achtbaan in Disneyland Paris ontspoort. Dat gebeurde in 2011 al een keer bij Big Thunder Mountain, ook een Vekoma-achtbaan.

ZIE OOK: Disneyland Paris sluit Indiana Jones-achtbaan opnieuw voor grote renovatie

Reacties