Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Zorgwekkende foto: Hyperspace Mountain in Disneyland Paris ontspoord

13-09-2019, 09.56 uur

Op social media is een foto opgedoken van een merkwaardig incident bij achtbaan Hyperspace Mountain in Disneyland Paris. De alarmerende afbeelding toont hoe een trein is gaan rijden toen een wissel nog niet omgezet was. Daardoor is een karretje deels van de baan af gereden.

In theorie zou dat nooit mogen gebeuren, omdat zoiets voor zeer gevaarlijke situaties kan zorgen. Er zaten voor zover bekend geen passagiers in de trein.

De herkomst van de verontrustende foto is niet bekend. Ook is niet duidelijk wanneer het voorval plaatsvond. Een Disney-woordvoerder wil niet inhoudelijk reageren op vragen van Looopings. "Wij geven hier geen commentaar op, omdat het zich achter de schermen heeft afgespeeld", zegt hij.

Mission 2
Hyperspace Mountain opende in 1995 als Space Mountain: De la Terre à la Lune. Na een renovatie in 2005 heette de attractie een tijdlang Space Mountain: Mission 2. Tegenwoordig heeft de attractie een Star Wars-thema. Sinds 2017 staan er nieuwe treinen op de baan van de Nederlandse bouwer Vekoma.

Het is niet de eerste keer dat een achtbaan in Disneyland Paris ontspoort. Dat gebeurde in 2011 al een keer bij Big Thunder Mountain, ook een Vekoma-achtbaan.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be