Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Plopsa laat attracties draaien op zonne-energie

13-09-2019, 08.38 uur | Reacties

Plopsa is op de groene toer. Bij het Belgische pretpark Plopsa Coo zijn recentelijk duizenden zonnepanelen geïnstalleerd. Het leeuwendeel daarvan is bestemd voor het attractiepark zelf. De opbrengst is goed voor bijna 40 procent van het totale energieverbruik in Plopsa Coo.

In totaal gaat het om 2640 panelen. De opgewekte stroom wordt niet alleen gebruikt om attracties te laten draaien, maar ook om twee laadstations voor elektrische auto's te voeden. Vanuit waterbaan Maya Splash en doolhof JBC Labyrint zijn de panelen, gebouwd door energiebedrijf ENGIE, duidelijk te zien.


ZIE OOK: Foto's: paleistuin op dak van nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Plopsa gaat naar eigen zeggen vol voor duurzaamheid. Zo drukt het bedrijf folders op milieuvriendelijk papier en heeft de Vlaamse parkengroep eigen waterzuiveringstations. Plopsa Coo is ook niet het eerste Plopsa-park met zonnepanelen. Plopsaland De Panne, Holiday Park, Plopsa Indoor Coevorden en Plopsa Indoor Hasselt maakten er al eerder gebruik van.

Symbolica
Steeds meer pretparken denken na over groene stroom. Zo installeerde de Efteling zonnepanelen op de daken van de attracties Symbolica en De Vliegende Hollander. Ook Disneyland Paris en de Belgische dierentuin Pairi Daiza hebben plannen om (deels) over te stappen op zonne-energie.

ZIE OOK: Disneyland Paris wil duizenden zonnepanelen plaatsen

Reacties