Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Fabrikant van Efteling-attractie Symbolica krijgt concurrentie uit Engeland

13-09-2019, 15.55 uur

De fabrikant van Symbolica in de Efteling krijgt concurrentie. Tot nu toe is het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems de Europese marktleider als het gaat om trackless attracties, waarbij de voertuigen zich voortbewegen zonder rails. De Engelse firma Simworx heeft nu een vergelijkbaar ritsysteem ontwikkeld.

Dat wordt volgende week officieel gepresenteerd tijdens een pretparkbeurs in Parijs. Simworx noemt het concept 'automated guided vehicle darkride'. "Dankzij het ontbreken van rails en kabels kunnen de karretjes zich vrij bewegen over een vooraf geprogrammeerde route", staat in een persbericht.

De kracht van het Engelse systeem zit hem in de snelheid, laat de fabrikant weten. "De snelheid van de voertuigen is ongeëvenaard in de industrie." Daarnaast kunnen de bakjes tijdens het rijden roteren en kantelen. Er kunnen ook "4D-effecten" aan toegevoegd worden.

Walibi
De Nederlandse leverancier ETF Ride Systems was altijd één van de weinige bedrijven ter wereld die trackless attracties produceert. Naast Symbolica komen onder andere Popcorn Revenge en Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium uit de fabriek van ETF.

Simworx werd bekend van de bouw van darkrides en simulatoren, waaronder The Lost Temple in Movie Park Germany.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be