Fabrikanten

Fabrikant van Efteling-attractie Symbolica krijgt concurrentie uit Engeland

13-09-2019, 15:55 uur | Reacties

De fabrikant van Symbolica in de Efteling krijgt concurrentie. Tot nu toe is het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems de Europese marktleider als het gaat om trackless attracties, waarbij de voertuigen zich voortbewegen zonder rails. De Engelse firma Simworx heeft nu een vergelijkbaar ritsysteem ontwikkeld.

Dat wordt volgende week officieel gepresenteerd tijdens een pretparkbeurs in Parijs. Simworx noemt het concept 'automated guided vehicle darkride'. "Dankzij het ontbreken van rails en kabels kunnen de karretjes zich vrij bewegen over een vooraf geprogrammeerde route", staat in een persbericht.


ZIE OOK: Grootste pretparkbeurs van Europa komt eraan

De kracht van het Engelse systeem zit hem in de snelheid, laat de fabrikant weten. "De snelheid van de voertuigen is ongeëvenaard in de industrie." Daarnaast kunnen de bakjes tijdens het rijden roteren en kantelen. Er kunnen ook "4D-effecten" aan toegevoegd worden.

Walibi
De Nederlandse leverancier ETF Ride Systems was altijd één van de weinige bedrijven ter wereld die trackless attracties produceert. Naast Symbolica komen onder andere Popcorn Revenge en Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium uit de fabriek van ETF.

Simworx werd bekend van de bouw van darkrides en simulatoren, waaronder The Lost Temple in Movie Park Germany.

ZIE OOK: Video: hoe werken de karretjes van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica?

Reacties