Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Captain Jack

Maquette van nieuw Belgisch themapark gepresenteerd

17-09-2019, 13.42 uur

Krijgt België er een gloednieuw pretpark bij? Er zijn plannen voor de bouw van een overdekt themapark dat volledig in het teken staat van de luchtvaart. Initiatiefnemer is Jack Schoepen, de zoon van Bobbejaanland-oprichter Bobbejaan Schoepen. Vandaag presenteert hij een gedetailleerde maquette van het park.

De trekpleister moet Captain Jack gaan heten. Het project omvat niet alleen een pretpark, maar ook een skydive-centrum, een klimhal, een educatieve toren, een multifunctionele concertzaal, een hotel, een parkeergarage en een monorail. De maquette is deze week te vinden op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe (IEE) in Parijs.

Schoepen is al jaren met het plan bezig. In eerste instantie zou Captain Jack gebouwd worden in het Belgische Mol. Nadat in 2017 bleek dat de beoogde locatie toch niet beschikbaar was, besloot de bedenker het groter aan te pakken. "In Mol was de oppervlakte beperkt, maar nu heb ik de ruimte", vertelt hij aan Looopings.

Droomwereld
Welke locatie Schoepen nu op het oog heeft, wil hij nog niet zeggen. "Maar het is een toplocatie. En het thema vliegen is universeel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kinderen zijn er gek op. Zij stappen straks echt een droomwereld in." Het pretpark zou goed zijn voor 300.000 tot 400.000 bezoekers per jaar.

Er komen hoogstwaarschijnlijk geen achtbanen te staan. "Die passen niet in het concept van Captain Jack. Ik kies voor veel simulatoren, waarbij kinderen bijvoorbeeld samen met papa en mama in een cockpit of een verkeerstoren kunnen zitten." Ook komt er een gigantische overdekte speeltuin, aangekleed als een oude vliegtuigfabriek.

Vleugels
Twee Jumbo Jets moeten dé blikvangers worden van Captain Jack. "Eén Boeing 747 dient straks als hotel, de ander als vergaderlocatie." Op de vleugels worden terrassen gerealiseerd. Het totale project gaat "tussen 100 en 140 miljoen euro" kosten, denkt Schoepen. De verschillende onderdelen worden echter gefaseerd opgeleverd. "Uit budgettair en commercieel oogpunt. Zo kan ik elke keer wat nieuws presenteren. Ik begin met de twee vliegtuigen, de skydive en de klimhal."

Voor de eerste stap is zo'n 20 miljoen euro nodig. Is Schoepen nog op zoek naar financiers? "Nee. In België is het mogelijk om goedkoop geld te lenen van de overheid, dus er zijn geen externe financiers nodig. Wellicht dat we wel sommige onderdelen uitbesteden, zoals het hotel."

Minister
Als het aan de initiatiefnemer ligt, gaat de eerste schop vandaag nog de grond in. Schoepen gelooft heilig in het project. Hij rekent op een bouwtijd van één jaar, maar een openingsjaar durft hij nog niet te noemen. "We hebben studies laten doen en de gemeente is positief, maar helaas ben ik afhankelijk van de politiek. Ik moet met de minister rond de tafel. Maar zolang er geen volwaardige Vlaamse regering is, heeft dat geen zin."Meer Captain Jack
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be