Disneyland Paris

Disneyland Paris sloopt entree van Rock 'n' Roller Coaster

13-09-2019, 20:55 uur | Reacties

Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris is niet meer. Afgelopen nacht werd het iconische entreebord van de lanceerachtbaan volledig verwijderd, blijkt uit nieuwe foto's. Daarmee verdween één van de laatste zichtbare herinneringen aan de populaire attractie in het Walt Disney Studios Park.

Tot gisteren werd de grijze loods waarin de achtbaan zich bevindt aan het oog onttrokken door een gigantische steigerconstructie met een kleurrijk bord. Daarop stonden het logo van de attractie, een gitaar, een microfoon, drumstokken en een stuk achtbaanrail. Even verderop hing een immens decorstuk in de vorm van een compact disc. Door het weghalen ervan is nu de kale loods zichtbaar.


ZIE OOK: Disneyland Paris verwijdert iconische fotolocatie

Van themagebied Backlot, waar Rock 'n' Roller Coaster onderdeel van was, is op dit moment nog maar weinig over. Naast de sluiting van de achtbaan werden ook verschillende restaurants dichtgegooid. Verder is een fotolocatie ontmanteld, werd Armageddon: les Effets Spéciaux gesloopt en verhuisde de ingang van Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular.

Schuttingen
Daardoor bestaat de linkerkant van het Walt Disney Studios Park nu nagenoeg alleen uit schuttingen en toiletten. In de rest van het park zijn vier grote attracties geopend: The Twilight Zone Tower of Terror, Crush's Coaster, Ratatouille: The Adventure en Studio Tram Tour. Verder zijn er vier attracties voor kinderen. De entreeprijs bedraagt 87 euro per persoon. Dat is exclusief toegang tot het aangrenzende Disneyland Park.

Rock 'n' Roller Coaster is sinds maandag 2 september buiten gebruik. De komende maanden wordt de achtbaan verbouwd. Tijdens de transformatie maakt het originele rockthema plaats voor een futuristisch verhaal over Marvel-superheld Iron Man. Het exterieur bestaat straks uit een enorm gebogen lichtscherm.

ZIE OOK: Terugblik: dit was Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris

Reacties