Zoo Krefeld

Duitse dierentuin zet beveiligers in tegen asociale bezoekers

10-09-2019, 19.21 uur | Reacties

Een Duits dierenpark heeft een rigoureuze maatregel genomen om asociale bezoekers in toom te houden. De dierentuin van Krefeld huurde tijdens de zomervakantie beveiligers in die de dieren moesten beschermen. Dat melden verschillende Duitse media.

Het park ziet een toename van respectloos gedrag ten opzichte van dieren én personeel. Een groeiend aantal bezoekers vindt het nodig om naar dieren te schreeuwen, ze schadelijk voedsel toe te werpen of met stokken en stenen te gooien. Kleinere soorten, zoals vlinders, worden soms zelfs gedood.


ZIE OOK: Bezoeker dierentuin kalkt namen op rug van neushoorn

Ook tillen mensen hun kinderen boven de hekken uit zodat ze de dieren beter kunnen zien. Medewerkers die daar iets van zeggen, krijgen regelmatig verwensingen of bedreigingen naar hun hoofd. Voor de directie was de maat vol.

Respect
Geüniformeerde beveiligers blijken meer respect af te dwingen. Bezoekers die op hun gedrag werden aangesproken, toonden eerder berouw. Bovendien is de sfeer sterk verbeterd, beweert het park. Voorlopig blijft de beveiliging beperkt tot de drukke vakantieperiodes.

Zoo Krefeld maakt al jaren gebruik van nachtbewakers. In 2015 werden zeldzame apen en papegaaien uit het park gestolen.

ZIE OOK: Wildlands Emmen neemt maatregelen na levensgevaarlijke stunt bij olifanten

Reacties