Efteling

Al maanden geen misteffecten in Efteling-attracties: 'Heeft geen prioriteit'

11-09-2019, 13:04 uur | Reacties

Bij enkele bekende Efteling-attracties ontbreekt al geruime tijd een belangrijk effect. Wie tegenwoordig een ritje maakt in Droomvlucht of Fata Morgana, komt geen rook of mist meer tegen. De misteffecten in beide attracties zijn inmiddels maanden buiten gebruik. Een Efteling-woordvoerder verwacht niet dat daar snel verandering in komt.

Verschillende scènes van Fata Morgana en Droomvlucht zijn uitgerust met mistinstallaties die moeten zorgen voor een extra mysterieuze sfeer. Bij Fata Morgana gaat het onder meer om de twee junglescènes en de duistere kantelende kamer aan het einde van de boottocht. In Droomvlucht hoort een dikke laag mist te hangen in het Kastelenrijk en in het regenachtige Zompenwoud, de scène met badende trollen.


ZIE OOK: Efteling verwijdert draak uit stuntshow Raveleijn

Maar op dit moment ontbreekt de mist al maanden. "De mistmachines zijn inderdaad niet in gebruik", laat een woordvoerder aan Looopings weten. Wat is er aan de hand? "Er moeten in beide gevallen aanpassingen gedaan worden en op dit moment heeft dit niet de prioriteit."

Complex
Voorlopig functioneren de populaire darkrides dus niet zoals het hoort. De voorlichter vult aan dat het terugbrengen van de mist geen makkelijk karwei is. "Er is een complexe oplossing nodig."

Fata Morgana was onlangs nog een week gesloten voor onderhoud. Het probleem is toen niet opgelost. Voor Droomvlucht staat vooralsnog geen opknapbeurt op de planning.

ZIE OOK: Houten achtbaan Efteling onverwachts buiten gebruik

Reacties