Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Al maanden geen misteffecten in Efteling-attracties: 'Heeft geen prioriteit'

11-09-2019, 13.04 uur | Reacties

Bij enkele bekende Efteling-attracties ontbreekt al geruime tijd een belangrijk effect. Wie tegenwoordig een ritje maakt in Droomvlucht of Fata Morgana, komt geen rook of mist meer tegen. De misteffecten in beide attracties zijn inmiddels maanden buiten gebruik. Een Efteling-woordvoerder verwacht niet dat daar snel verandering in komt.

Verschillende scènes van Fata Morgana en Droomvlucht zijn uitgerust met mistinstallaties die moeten zorgen voor een extra mysterieuze sfeer. Bij Fata Morgana gaat het onder meer om de twee junglescènes en de duistere kantelende kamer aan het einde van de boottocht. In Droomvlucht hoort een dikke laag mist te hangen in het Kastelenrijk en in het regenachtige Zompenwoud, de scène met badende trollen.

Maar op dit moment ontbreekt de mist al maanden. "De mistmachines zijn inderdaad niet in gebruik", laat een woordvoerder aan Looopings weten. Wat is er aan de hand? "Er moeten in beide gevallen aanpassingen gedaan worden en op dit moment heeft dit niet de prioriteit."

Complex
Voorlopig functioneren de populaire darkrides dus niet zoals het hoort. De voorlichter vult aan dat het terugbrengen van de mist geen makkelijk karwei is. "Er is een complexe oplossing nodig."

Fata Morgana was onlangs nog een week gesloten voor onderhoud. Het probleem is toen niet opgelost. Voor Droomvlucht staat vooralsnog geen opknapbeurt op de planning.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be