Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling 's zomers langer open in 2020, maar zonder Negen Pleinen Festijn

18-11-2019, 10.00 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling stopt het met populaire Negen Pleinen Festijn. In 2020 blijft het attractiepark 's zomers weliswaar op meer dagen langer geopend, maar tegelijkertijd verdwijnt het drukbezochte avondevenement op vrijdag- en zaterdagavonden.

De afgelopen jaren was de Efteling op vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus steeds open tot 23.00 uur, met extra entertainment op negen verschillende pleinen. De rest van de week sloot het park om 20.00 uur. Van die traditie wordt nu afgestapt.

In juli en augustus 2020 zal de Efteling bijna dagelijks tot 22.00 uur open zijn, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. "Omdat het park iedere dag van de zomer 's avonds langer geopend zal zijn, is er veel minder onderscheid in zomeravonden", legt hij uit. "Hoe het entertainmentprogramma er dan uit komt te zien, is nog een verrassing."

48 dagen
Afwijkende openingstijden zijn er van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juli (10.00 tot 18.00 uur), zondag 5 tot en met donderdag 9 juli (10.00 tot 21.00 uur), zondag 12 tot en met donderdag 16 juli (10.00 tot 21.00 uur) en maandag 31 augustus (10.00 tot 18.00 uur). Op alle andere dagen in juli en augustus - in totaal 48 stuks - sluit de Efteling pas om 22.00 uur.

De verruiming van openingstijden zorgt ervoor dat de Efteling bezoekers tijdens de drukke zomermaanden dagelijks hetzelfde programma kan aanbieden. Er ontstaat zo meer spreiding over de hele week: men hoeft niet meer per se op vrijdag of zaterdag langs te komen. "En door de ruimere tijden ervaren gasten meer rust en kunnen zij meer uit hun dagje Efteling halen", vult de voorlichter aan.

Middernacht
Het Negen Pleinen Festijn begon in 2012 als het Zeven Pleinen Festijn. In 2014 werd het aantal pleinen uitgebreid naar negen. Tijdens de eerste edities was het park tot middernacht geopend, maar vanaf 2017 werd 23.00 uur gehanteerd als sluitingstijd.

De afgelopen jaren klonk steeds meer kritiek op het evenement. Efteling-fans klaagden over de voorspelbaarheid van het programma en over het schrappen en het inkrimpen van acts. Volgens Efteling-parkdirecteur Coen Bertens was er echter geen sprake van bezuinigingen. "We hebben al een aantal jaren hetzelfde entertainment, maar qua budget is het niet minder geweest", zei hij onlangs in een interview.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be